Evenimentul Zilei > Politica > CE SPUNE premierul Sorin Grindeanu despre Legea AMNISTIEI
CE SPUNE premierul Sorin Grindeanu despre Legea AMNISTIEI

CE SPUNE premierul Sorin Grindeanu despre Legea AMNISTIEI

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi seara, pentru Mediafax, că nu este de acord cu punerea în discuţie a unor probleme legate de amnistie. Totuși, el a adăugat că nu exclude o discuţie despre graţieri.

"Nu sunt de acord să punem în discuţie probleme legate de amnistie, dar nu exclud o discuţie despre graţieri, însă nu pentru infracţiuni grave, care privesc corupţia, evaziunea, alte infracţiuni majore", a afirmat premierul Grindeanu.

Şeful Executivului a subliniat că este poziţia sa de principiu în discuţiile şi demersurile referitoare la aceste probleme.

Surse judiciare citate de Mediafax au spus că se lucrează la un proiect de ordonanţă de urgenţă privind graţierea, care ar urma să fie discutat în şedinţa de miercuri a Executivului. Proiectul prevede şi modificarea altor legi din justiţie, precum cea referitoare la punerea în acord a abuzului în serviciu cu decizia CCR, conform aceloraşi surse.

Întrebat, marţi dimineaţă, la intrarea la CSM, despre o posibilă lege a graţierii, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a spus că au existat discuţii pe această temă cu reprezentanţii penitenciarelor şi ai asociaţiilor profesionale. El a adăugat că aministia nu trebuie avută în vedere, ci doar graţierea, dar cu "eliminarea faptelor de corupţie şi a faptelor grave împotriva persoanei".

Citește și: Guvernul PREGĂTEŞTE O ORDONANŢA care ar putea introduce "amnistia mascată"

Ce a declarat ministrul Justiţiei, Florin Iordache, despre o posibilă lege a amnisitiei şi graţierii