"A fost o încercare de captatio benevolentiae, de a crea tensiune în anumite zone din PSD şi de atragere a lui Marian Vanghelie într-o zonă cu mai multe decoraţii", a afirmat Adrian Năstase în această seară la Antena 3.
Traian Băsescu l-a decorat ieri pe Marian Vanghelie, alături de alţi primari din România.
"Mi-e greu să înţeleg devoţiunea lui Gabriel Oprea faţă de Băsescu"
Fostul premier a fost solicitat să comenteze şi schimbarea de atitudine a lui Gabriel Oprea, fost colaborator al lui Năstase, în privinţa lui Traian Băsescu. Întrebat cum vede bună înţelegere dintre aceştia doi după ce Băsescu a afirmat în campania din 2004 că Oprea este şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase, fostul premier a răspuns: "Am luptat împreună în 2004 pentru nişte idei. Mi-e greu să înţeleg devoţiunea lui Gabriel Oprea pentru Traian Băsescu".
"Am crezut că Elena Udrea are un suflet mai caritabil"
Adrian Năstase a afirmat în aceeaşi emisiune că afirmaţia făcută de ministrul Elena Udrea sub formă de comentariu la decizia instanţei de a-l achita în dosarul "Mătuşa Tamara" "nu-i va face bine". Elena Udrea afirmase că se aştepta ca Adrian Năstase să fie condamnat. 
"Am crezut că are un suflet mai caritabil. Acest comentariu nu-i va face bine mai târziu. Am văzut la colegii ei, inclusiv la preşedintele României, că, indiferent de ceea ce cred sau ceea ce simt, au fost mai reţinuţi. Oamenii politici trebuie să fie atenţi la ceea ce spun. Pentru că ceea ce spun azi, mâine se poate întoarce împotriva lor", a spus Adrian Năstase.