Evenimentul Zilei > Politica > Ce spune Gigi Becali despre iniţiativa PNL privind închisoarea doar în weekend: „Care e problema? Stai în puşcărie ca să-ţi dai seama că ai greşit”
Ce spune Gigi Becali despre iniţiativa PNL privind închisoarea doar în weekend: „Care e problema? Stai în puşcărie ca să-ţi dai seama că ai greşit”

Ce spune Gigi Becali despre iniţiativa PNL privind închisoarea doar în weekend: „Care e problema? Stai în puşcărie ca să-ţi dai seama că ai greşit”

Gigi Becali a vorbit în premieră despre iniţiativa liberalilor de a se face doar închisoare în weekend pentru cei cu pedepse mai mici de patru ani.

Omul de afaceri este de părere că proiectul este foarte bun, doar că în România va fi foarte greu de aplicat. „Mi se pare o propunere bună, trebuie să se specifice acolo să plătească prejudiciul, să se recupereze prejudiciul, dar dublu prejudiciu, spun eu, pentru că acela care fură să simtă ceea ce a făcut. La noi în România, se va întâmpla aşa.

Cât este patru ani să stai acasă, eu judecător îţi dau 5-7 ca tu să nu faci puşcăria la domiciliu. Aşa se va întâmpla în România. Dacă Borcea şi Victor Becali nu au fost acasă de un an, deşi legea le permite 30 de zile pe an. (…)Care e problema, stai în weekend în puşcărie ca să-ţi dai seama că ai greşit”, a declarat Becali la Antena 3.

Soluţie pentru aglomeraţia din închisori. 11 parlamentari PNL au iniţiat un proiect care, dacă ar deveni lege, le-ar permite celor condamnaţi la mai puţin de patru ani de închisoare să stea după gratii doar în zilele de sâmbătă şi duminică. Proiectul a fost deja depus la Senat.