"Să fiu bine înţeles: România are nevoie de o lege a salarizării unitare, una cu adevărat aplicabilă și nu făcută doar pentru a ameți sau anestezia aşteptări legitime. Avem nevoie mai ales de rezolvarea inechităților intra și intersectoriale.

Fără realism și onestitate în modul de abordare a cifrelor, riscăm să vindem doar iluzii. Și riscăm să transferăm creşterea în buzunarul românilor, dar nu creşterea economică (pe care o putem arunca în aer) ci creşterea taxelor și impozitelor pentru a plăti (de data aceasta mai scump decât în anii trecuţi, pentru că o facem premeditat) dorinţa unor politicieni de a-și cumpăra capital politic cu banii românilor și, mai rău, cu banii și munca generațiilor viitoare.

Legea aceasta ar trebui să vină la pachet cu o viziune despre cum ameliorăm funcționarea administraţiei publice, a organizării în Sanătate și în Educație, dar și cu cîteva explicaţii și clarificări legate de viziunea majorității actuale privind abordarea salariului minim pe economie care înţeleg că este luat ca referinţă în calculele grilelor salariale.

Fără această coerenţă minimă de abordare, riscăm să plătim scump experimentele profund populiste", a scris Cioloș, pe Facebook.

Legea salarizării unitare trebuia să fie depusă, luni, în Parlament, potrivit anunțului făcut de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Președintele PSD, Liviu Dragnea a decis să amâne intrarea proiectului în procesul legislativ, spunând că e bine ca timp de o săptămâna legea să fie dezbătută.

"Rugăm pe toți colegii mei să studieze legea, dacă au propuneri de făcut, să le facă, dacă au întrebări să le pună pentru a primi răspunsuri, pe de altă parte toți cei interesați să aibă acces direct, să studieze proiectul de lege adevărat, nu un proiect care a circulat în spațiul public, este pe siteul PSD-ului. (…) M-am consultat cu doamna Lia Olguța Vasilescu, o săptămână în plus nu strică nimănui. Dacă vor veni niște propuneri care îmbunătățesc textul, teoretic, da. Noi credem foarte mult în proiectul depus, dar mai bine să mai stea o săptămână la dospit. Proiectul a fost gata de joi, am făcut niște corecturi de formă. Astăzi este pregătit. Este pus pe site, este oficial", a spus, luni, Dragnea.