Evenimentul Zilei > Politica > Ce SPUNE Cioloș despre posibilitatea preluării șefiei SIE
Ce SPUNE Cioloș despre posibilitatea preluării șefiei SIE

Ce SPUNE Cioloș despre posibilitatea preluării șefiei SIE

Dacian Cioloș a afirmat, luni, că nu a fost și nici nu va fi vreodată interesat de funcția de director al Serviciului Român de Informații (SIE), deși are numai apreciere și respect față de această poziție.

"Sunt surprins că acest subiect tot reapare, provocat de unii, nu ştiu din ce motiv. Cu tot respectul şi toată aprecierea pentru importanţa unei asemenea funcţii, eu nu am fost şi nu sunt interesat de o asemenea funcţie, nici în trecut şi nici acum", a declarat Cioloș, pentru Mediafax.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică seara, că ar fi "corect să existe o negociere cinstită" cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema desemnării șefului SIE, afirmând principiul echilibrului politic SIE – SRI este unul foarte bun şi că PSD nu l-ar agrea pe fostul premier Dacian Cioloş pentru ocuparea acestei funcţii.

"Eu o să am un punct de vedere foarte ferm în ceea ce priveşte Serviciul de Informaţii Externe. Preşedintele propune şi parlamentul aprobă în final. Dacian Cioloş nu va fi agreat de PSD să fie la conducerea SIE", a spus Dragnea.