Ce spun medicii austrieci despre starea de sănătate a lui Teo Trandafir

Ce spun medicii austrieci despre starea de sănătate a lui Teo Trandafir

Medicii din Austria au precizat că starea de sănătate a deputatei PDL Teo Trandafir s-a ameliorat.

"Noi am fost în măsură să stabilizăm şi să renormalizăm marea majoritate a funcţiilor organului", a precizat profesorul Christian Spiss, anestezistul-şef al Serviciului de chirurgie de la Secţia de Terapie Intensivă, în ultimul buletin medical cu privire la sănătatea lui Teo Trandafir, citat de Agerpres.

Doctorii de la clinica AKH din Viena au mai spus că dacă situaţia continuă să se îmbunătăţească, ar putea fi transferată de la Secţia de Terapie Intensivă în decurs de o săptămână.

La rândul său, profesorul Michael Gnant, adjunctul preşedintelui Departamentului de Chirurgie, a explicat: "Noi am încercat să evităm o procedură chirurgicală invazivă, care este calea de tratament optim şi modern în pancreatitele acute, şi putem spune cu prudenţă că această strategie pare să aibă succes".

Ne puteți urmări și pe Google News

La scurt timp de la internarea în spitalul AKH din Viena, Teo a fost vizitată de câţiva români care locuiesc în capitala Austriei.

Chiar din prima săptămână a acestui an, Teo a avut probleme grave de sănătate. A fost internată la spitalul Elias din Bucureşti, la Terapie Intensivă, iar medicii au pus diagnosticul de pancreatită acută, o boală care poate duce la deces. Teo a fost transferată la spitalul AKH din Viena, pe 11 ianuarie.

Tot la Viena a fost dus de urgenţă, săptămâna trecută, şi Mitropolitul Clujului, Înalt Prea Sfinţitul Bartolomeu Anania, unde a fost supus unei intervenţii la inimă.

Şeful Institutului de Transplant Renal Cluj, profesorul Mihai Lucan, cel care l-a îngrijit în ultimele săptâmăni pe mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania, a confirmat că prelatul a fost trimis la Viena pentru a fi supus unei proceduri medicale prin care medicii austrieci vor implanta o valvă aortică.