Ipocrizia ecologistului Remus Cernea. Clark, consilierul lui Victor Ponta, are afaceri cu gaze de şist

Generalul în rezervă a dat ordin în Kosovo să se tragă împotriva forţelor ruse, dar comandantul forţelor britanice a refuzat, cu argumentrul: "N-am de gând să pornesc al treilea război mondial". În urma incidentului, Clark a fost îndepărtat.

Victor Ponta a anunţat ieri că are un nou consilier pe probleme strategice, de securitate şi economice: generalul în retragere Wesley Clark. Americanul este membru în Consiliul director al companiei BNK Petroleum, firmă în care George Soros deţine 20% din acţiuni prin intermediul fondului de investiţii Quantum Partners LP. BNK Petroleum desfăşoară explorări pentru depistarea gazelor de şist în Polonia.

Victor Ponta şi-a prezentat achiziţia ca o mare victorie: "Am reuşit să conving o mare personalitate internaţională să accepte o poziţie de foarte mare nevoie, de special adviser". El a mai precizat că au avut deja o primă întâlnire, la care au discutat "despre potenţialul României în zona energiei şi în zona agriculturii".

Generalul Wesley Clark a fost comandantul forţelor NATO în timpul războiului din Kosovo. El s-a aflat în mijlocul unui moment extrem de tensionat al conflictului. Dăduse ordin de deschidere a focului împotriva forţelor ruse masate la Pristina, ordin pe care comandantul forţelor britanice a refuzat să-l execute: "N-am de gând să pornesc al treilea război mondial", s-a justificat acesta.

Wesley Clark a fost înlocuit de la conducerea forţelor NATO înainte de expirarea mandatului.  Remus Cernea: "Este un câştig pentru România numirea lui Clark drept consilier" Iniţiatorul "Mişcării Verzilor" şi consilierul premierului Victor Ponta, Remus Cernea, a declarat, pentru EVZ, că numirea americanului Wesley Clark drept "sfătuitor" al Executivului "este un câştig pentru România". "Din păcate, am o zi infernală. Nu sunt în măsură să comentez la ce firmă are acţiuni Clark", a mai spus Cernea, evitând să vorbească despre consilierul american şi afacerile cu gazele de şist pe care le are el în Polonia. "Dacă va sugera primului-ministru ca un astfel de proiect să fie derulat în România, voi discuta atunci", a mai spus Remus Cernea. Remus Cernea s-a implicat în campaniile de oprire a unui proiect de exploatare a gazelor de şist în România, participând la acţiuni de stradă.