Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce sfaturi oferă tânărul care s-a pensionat la 34 de ani despre cum să faci bani: „Aruncă-ţi televizorul!”
Ce sfaturi oferă tânărul care s-a pensionat la 34 de ani despre cum să faci bani: „Aruncă-ţi televizorul!”

Ce sfaturi oferă tânărul care s-a pensionat la 34 de ani despre cum să faci bani: „Aruncă-ţi televizorul!”

Brandon, un fost dezvoltator software, şi-a dobândit independenţa financiară şi s-a pensionat la vârsta de 34 de ani, iar în prezent scrie despre banii săi şi despre propria călătorie financiară.

Business Insider a publicat şase sfaturi ale sale:

1.Încearcă să realizezi ce te face fericit

Acest lucru este mai dificil de făcut decât sună. Mulţi dintre oameni îşi cheltuiesc banii pe lucruri care nu le aduc fericire şi majoritatea nu realizează că fac acest lucru fiindcă urmează scenariul vieţii altcuiva. În momentul în care am realizat că banii pot cumpăra libertatea – libertatea orelor de la 9 la 5, libertatea faţă de alarmele de ceas, cea legată de timpul pe care mi-l petreceam pe cererile ridicole ale şefului meu – mi-am direcţionat toţi banii spre acel scop.
Nu mi-au lipsit lucrurile la care renunţam pentru a economisi pentru libertatea mea financiară fiindcă libertatea mea era mai importantă decât tot ceea ce puteam cumpăra.

2. Concentrează-te pe ceea ce poţi controla

În loc să te stresezi legat de ce se întâmplă cu economia sau să încerci să prezici evoluţia pieţei bursiere, concentrează-te pe lucrurile pe care le poţi controla cu adevărat şi optimizează acele lucruri.

Taxele de investiţii te pot costa mii de dolari pe parcursul vieţii, aşa că minimizează acele taxe investind în produse de investiţii low-cost.

3. Automatizează totul

Consumul oferă fericire temporară, dar să creezi ceva îţi oferă fericire de durată. Este uşor să te întorci de la muncă şi să te uiţi timp de ore întregi la televizor, dar este mult mai dificil să faci ceva creativ cum ar fi să scrii o postare pe blog, să faci bijuterii sau să exersezi la un instrument muzical. Să creezi este mult mai plăcut decât să consumi şi poate avea drept consecinţă chiar şi venituri suplimentare.

Citeşte mai mult pe businessmagazin.ro