Ce se întâmplă? Val de sinucideri după moartea lui George Floyd

Ce se întâmplă? Val de sinucideri după moartea lui George Floyd

Autoritățile investighează un șir brusc de sinucideri care implică afro-americani și hispanici, după moartea lui George Floyd.

Începând cu 27 mai, o femeie, patru bărbați și un adolescent au fost găsiți morți prin spânzurare  în Portland, California de Sud, Houston și New York .

Până în prezent există temeri că aceste incidente au legătură cu tensiunile rasiale care continuă la nivel național. „Oamenii de pe margine sunt nervoși. Acesta este un moment tulburător şi provocator pentru noi. Este șocant ce se întâmplă în comunitatea noastră și nici o moarte sub această formă nu ar trebui să fie neinvestigată", a declarat Sheila Jackson  după ce un bărbat hispanic a fost găsit spânzurat de un copac în Houston.

În acest caz, oficialii spun că nu au găsit nicio dovadă că ar avea vreo legătură nefastă cu moartea lui Floyd. Trupul bărbatului a fost găsit în comunitatea Shady Acres. Autoritățile nu l-au identificat pe bărbat și încă așteaptă rezultatele autopsiei de la Institutul Harris.

Ne puteți urmări și pe Google News

Următoarea sinucidere, prin spânzuare

Două zile mai târziu, poliția a raportat că a găsit miercuri dimineață un băiat afro-american de 17 ani, spânzurat în afara școlii elementare Ehrhardt, într-un cartier apropiat. Forțele de ordine locale au declarat că investigația lor a indicat până acum doar suicidul, cauzele nu se ştiu încă.

„Reprezentanţii locali  au fost chemați în zona apropiată unei școli din Rosebrook, unde un adolescent afro-american a fost găsit decedat”, a confirmat Biroul Șerifului într-un comunicat. „Pe baza imaginilor de pe camerele video din zonă şi a martorilor dar și a altor dovezi,  concluziile preliminare sunt că bărbatul s-a spânzurat".

Un alt caz este cel al unei tinere (transgender) de 24 de ani, care a fost găsită spânzurată de un copac, pe 10 iunie, într-un parc. Autoritățile s-au deplasat imediat la faţa locului, iar ca o primă concluzie a fost că femeia s-a sinucis, iar oficialii au atribuit gestul ca fiind unul pe fond emoțional provocat de pandemia coronavirusului. Cu toate acestea membrii familiei şi-au exprimat scepticismul în ceea ce privește concluzia pripită.

Cazul Fuller, tot prin spânzurare, anchetat de FBI