„Bucuresti “before and after”.
Strada Fabrica de Glucoza. Cum era si cum este acum, dupa largire si modernizare. Imaginile vorbesc de la sine. Se vor corecta rapid si micile neajunsuri cauzate de ingustarea trotuarului in dreptul alveolei pentru copaci. Acum se cauta chichite, numai pentru a fi umbrita realizarea care se vede cu ochiul liber si se simte in trafic.

Important este ca s-a fluidizat traficul in zona de Nord a Capitalei, ca avem un bulevard nou, cu toate facilitatile : inlocuirea retelei de termoficare, piste de biciclete, rampe de acces pentru riverani, iluminat public economic.

O lucrare executata in mai putin de 2 ani, in conditiile in care nu am oprit complet traficul”, a scris sâmbătă Gabriela Firea pe pagina sa Facebook.

Supralărgirea şoselei Fabrica de Glucoză, pe tronsonul cuprins între şoseaua Petricani şi şoseaua Barbu Văcărescu, a fost deschisă joi circulaţiei.

Într-o intervenţie live pe Facebook, primarul general al Capitalei preciza că lucrarea reprezintă un „pas important pentru rezolvarea problemei grave din trafic” în zona de nord a Bucureştiului.

În ceea ce priveşte tronsonul cuprins între bulevardul Barbu Văcărescu şi calea Floreasca, Gabriela Firea estima că acesta ar putea fi inaugurat peste aproximativ două săptămâni.

În București continuă lucrările și la „Penetraţia Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgirea Bulevardul Ghencea’’. Se lucrează la primul tronson dinspre strada Brașov spre strada Râul Doamnei, unde au fost deja finalizate demolările și a fost demarată relocarea rețelelor de utilități.

În prezent, se lucrează și la execuția zidului de sprijin de la tramvai, precum și la infrastructura nouă de drum. În același timp, pentru a continua lucrările pe zona tramvaiului, se lucrează la devierea traficului pe zona cu carosabilul nou”.