Ce se întâmplă dacă bei suc de morcovi în fiecare zi. Efecte uluitoare asupra organismului

sursa:facebook

Dacă ne gândim la sucuri, probabil că sucul de morcovi nu este primul care îți vine în minte, însă, deși nu este cunoscut de mulți, însă efectele acestuia ar trebui împărtășite.

Printre principalele beneficii ale sucului de morcov, trebuie amintit faptul că ajută la descompunerea grăsimilor, proteinelor și carbohidraților. Nu doar că le ajută în procesul de descompunere, dar le și transformă în energie.

Morcovul conține fibre dietetice, care ajută în slăbire și controlul greutății, astfel încât obezitatea să fie prevenită.

Mai mult, morcovul conține vitamina A și vitamina B, fiind bun pentru vedere și pentru sănătatea ochilor, asta pentru că vitamina A protejează suprafața ochiului și este importantă în vizualizarea culorilor și a luminilor slabe. De altfel, substanțele din morcovi reduc riscul de boli oculare, cum este degenerescența maculară legată de vârstă.

Morcovul întărește sistemul imunitar

Deoarece conține carotenoizi, morcovul poate stimula sistemul imunitar, crește și distribuie celule T, adică acele celule albe din sânge ce protejează corpul de infecții.

Daucus carota, așa cum este cunoscută specia din care face parte morcovul, conține și vitamina C, care te ajută să nu răcești sau să treci prin boală mai ușor.

Morcovul, în topul alimentelor care previn cancerul

Profesorii de la Imperial College din Londra, în frunte cu dr. Kirill Veselkov, au efectuat mai multe teste în care au comparat substanțele din anumite fructe sau legume cu cele din medicamentele folosite actualmente pentru eradicarea cancerului, informează Daily Mail.

Cercetătorii britanici susțin că au găsit leacul natural pentru cancer și că este doar o chestiune de timp până vor putea să dezvolte un tratament bazat pe fructe și legume. Studiul susține că portocalele, strugurii și morcovii conțin substanțe care luptă cu temuta maladie.

Rezultatele sunt, așa cum susțin cercetătorii, sunt revoluționare și speră ca acestea să pună baza unei viitor tratament bazat doar pe produse naturale.

„Avem deja viziunea primei liste de alimente distrugătoare de cancer care să servească drept stâlpii fundației a ceea ce numim medicină gastronomică. Mâncarea reprezintă singurul aspect pe care-l putem controla în viața noastră ce are impact asupra vieții noastre”, a explicat Veselkov.

Rezultatele cercetării susțin că anumite fructe și legume oferă aceleași rezultate precum medicamentele anti-cancer, dar fără să aibă efectele negative ale acestora. Practic, produsele naturale sunt bogate în antioxidanți și astfel opresc din fașă inflamările, controlează înmulțirea celulelor și chiar conduc către „sinuciderea” celulelor.