Ce se întâmplă cu Twitter? Este haos în compania lui Elon Musk. S-au închis brusc birourile. Care sunt temerile

Elon Musk Sursa: Ted.com/ Elon Musk

Twitter și-a închis brusc birourile, potrivit mai multor rapoarte de presă. Totul s-a întâmplat după ce Elon Musk, noul proprietar al site-ului, a dat un ultimatum angajaților, iar termenul limită a trecut.

Twitter şi-a închis temporar birourile după ce tot mai mulţi angajaţi au ales să plece în urma ultimatumului primit din partea lui Elon Musk, care le-a cerut să accepte să muncească mai intens şi cu program prelungit sau să părăsească compania.

Potrivit rapoartelor din presa americană, reţeaua de socializare şi-a închis birourile până luni, de teama că angajaţii nemulţumiţi ar putea sabota sistemele informatice ale companiei. Sute dintre aceştia ar fi respins ultimatumul dat de Elon Musk, spun sursele citate.

Noul proprietar al reţelei de socializare le-a trimis miercuri angajaţilor un mail, publicat de mai multe mass-media, în care le transmite că pentru a crea Twitter 2.0 vor trebui să muncească multe ore la extrem şi numai aceia care vor dovedi o performanţă excepţională vor trece proba rămânerii în companie.

Câți oameni au rămas alături de Elon Musk?

Este greu de știut sigur. Dar Insider raportează că mai puțin de 50% din forța de muncă rămasă la Twitter, formată din 4.000 de lucrători, s-a înscris la provocarea lansată de noul proprietar. Dacă Musk se ține de ultimatumuri, asta înseamnă că Twitter este pe cale să piardă încă 2.000 de lucrători, ceea ce face să ne întrebăm cât mai poate continua să ruleze platforma.

Elon Musk a ataşat în e-mail şi un formular pe care trebuie să-l completeze obligatoriu toţi cei care doresc să continue ca angajaţi ai Twitter. Cine nu îl va fi completat până joi (17 noiembrie) la ora 17:00 (22:00 GMT) va primi salariul pe trei luni, i-a atenţionat el.

Dar numărul angajaţilor care au optat pentru plecarea din companie pare să-i fi surprins pe Musk şi pe cei din echipa sa. Prin urmare, miliardarul american a făcut un pas înapoi asupra insistenţei sale ca toată lumea să lucreze de la sediile companiei, după ce refuzul său faţă de telemuncă i-a nemulţumit pe mulţi dinte salariaţii Twitter care au supravieţuit primului val de concedieri efectuat imediat ce Musk a cumpărat compania la sfârşitul lunii octombrie.

Elon Musk şi-a îndulcit mesajul către angajați

Elon Musk revine cu un alt mesaj cître angajaţi. De data aceasta în nou mail transmis angajaţilor, el şi-a îndulcit puţin tonul, menţionând în acesta că tot ce este necesar pentru aprobare pentru a rămâne pe post este ca managerul tău să-şi asume responsabilitatea de a asigura că îţi aduci o contribuţie excelentă.

Mai mult, Elon Musk promite de asemenea reuniuni periodice ale managerilor cu angajaţii. Plecarea multora dintre aceştia ridică semne de întrebare asupra capacităţii platformei de a rămâne online, având în vedere că printre cei care pleacă se numără şi personal însărcinat cu mentenanţa sistemelor, iar fără suficienţi ingineri remedierea unor deficienţe va fi mai greoaie, potrivit fastcompany.com.