Europarlamentarul Rareș Bogdan a afirmat despre această situație, că, totuși, după ce unele state europene au început relaxarea stării de urgență, iar unele societăți comerciale și companii au început activitatea, că în ultimele 24 de ore „numărul celor care ies din țară l-a depășit pe cel al celor care intră în țară”

„Vă dau o informație de breaking news, cu siguranță în premieră. Pentru prima dată în ultimele două luni, în ultimele 24 de ore numărul celor care ies din țară l-a depășit pe cel al celor care intră în țară. Practic o parte din cei care au venit la sfârșitul lunii februarie, începutul lunii martie și pe parcursul lunii în România din țările europene, așa-numita Diasporă, au ajuns să se întoarcă.

Aici nu vorbim de cei care pleacă cu contracte la munci în sisteme sociale, la munci agricole, șparanghel sau căpșuni. Ci pur și simplu se întorc în țările care au relaxat puțin condițiile.

Din fericire din cei 1 milion care au intrat în țară, numărul celor care sunt certați cu legea sau despre care nu știm exact cu ce s-au ocupat în afara granițelor nu depășește 10-12.000, incluzând toate categoriile de infractori. Practic 1%, nu e foarte mult, e un procent rezonabil.

Vă mai dau o informație. Statul francez a eliberat 340 de infractori români și nu i-au lăsat în Franța ci cu un zbor special i-au trimis în România, în țara de origine. Acest lucru s-a întâmplat în ultimele 72 de ore. Ei sunt sub observație”, a precizat Rareș Bogdan, la România TV.