„Au fost adăugate măsuri noi pentru componenta de intervenţie în situaţii de urgenţă, în special în ceea ce priveşte componenta aeriană prin operaţionalizarea de noi puncte de operare aeriană în zonele montane şi demararea unui program de finanţare şi de înfiinţare a heliporturilor în mai multe locuri din ţară, în colaborare cu Ministerul Lucrărilor publice şi Administraţiei”, a spus Dancă, conform Agerpres.

În domeniul administraţiei se urmărește finanţarea a 18 obiective contractate, în infrastructura de transport – pregătirea lucrărilor de modernizare a drumului judeţean Câmpina-Valea Doftanei-Săcele prin Compania Naţională de Investiţii, în infrastructura universitară – mai multe cămine studenţeşti şi alte obiective ce vor fi finanţate în acest an şi continuarea investiţiilor la peste 25 de săli de sport, bazine noi şi complexuri sportive.

„Continuăm finanţarea lucrărilor la Cazinoul Constanţa, un obiectiv deja început”, a spus Dancă.

Acesta a mai vorbit și despre situația pensiilor din România, în cadrul cărora susține că se va aplica principiul contributivității. Acesta a mai precizat că la Ministerul Fondurilor Europene se va continua adoptarea măsurilor necesare pentru implementarea prevederilor din OUG pentru descentralizarea managementului fondurilor europene pentru exerciţiul financiar 2021-2027.

„La Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va continua analiza într-un grup de lucru, împreună cu partenerii sociali, a discriminărilor din sistemul public de pensii care urmează să fie corectate prin aplicarea principiului contributivităţii în stabilirea dreptului de pensie. Din punct de vedere administrativ va continua reorganizarea activităţii instituţilor din subordine pentru simplificarea şi reducerea poverii birocratice”, a adăugat liberalul.