Ministerul Educației și Cercetării a transmis că organizarea serbărilor tradiționale de sfârșit de an cu participarea elevilor, cadrelor didactice și părinților este interzisă, în contextul pandemiei.
Anunțul ministerului legat de festivitățile prilejuite cu ocazia închiderii anului școlar, pe 12 iunie, vine în contextul în care starea de alertă este încă în vigoare în România.
” În conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, revenirea în unitățile de învățământ vizează doar elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din școala profesională și școala postliceală, în condiții de siguranță, întrucât, începând cu data de 2 iunie, pentru o perioadă de două săptămâni, se derulează doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, în contextul respectării unor măsuri stricte de prevenire/protecție”, informează Ministerul Educației.
Ministerul a lansat în dezbatere publică proiectul privind structura anului școlar pentru 2020 - 2021, potrivit căruia pe 14 septembrie ar putea începe cursurile. Anul acesta, școala a început pe 9 septembrie.
Consiliul Național al Elevilor a arătat însă că nu renunță la propunerea ca anul școlar să înceapă pe 1 septembrie, pentru că acest lucru ar ajuta elevii.
„Trebuie să facem o diferență. Începerea anului școlar nu este același lucru cu începerea cursurilor. Ministerul Educației au propus pentru 2020-2021 o structură în care începerea anului să fie 1 septembrie și începerea cursurilor să fie 14 septembrie. Elevii își doresc 1 septembrie ca dată pentru începerea cursurilor. Asta presupune ca anul școlar să înceapă pe 15 august”, a explicat Anisie.
Ea a precizat că până la venirea elevilor la cursuri trebuie să se încheie în primul rând igienizarea școlilor