Evenimentul Zilei > Politica > Ce se întâmplă cu moțiunea de cenzură. Ciolacu ține Guvernul în suspans încă două zile
Ce se întâmplă cu moțiunea de cenzură. Ciolacu ține Guvernul în suspans încă două zile

Ce se întâmplă cu moțiunea de cenzură. Ciolacu ține Guvernul în suspans încă două zile

Soarta moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban va fi decisă în următoarele 48 de ore.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că a purtat discuții cu majoritatea liderilor partidelor parlamentare și urmează ca social-democrații să ia o decizie pe care o vor anunța în maximum 48 de ore. Marcel Ciolacu a declarat că sunt motive suficiente pentru ca moțiunea de cenzură să fie votată.

„Până în acest moment am discutat cu marea majoritate a liderilor formațiunilor politice din Parlament. În maximum 48 de ore vom decide cum rămâne exact cu moțiunea de cenzură. Așteptăm să încheiem negocierile cu celelalte formațiuni politice. În 48 de ore vom lămuri cum se va proceda”, a declarat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a precizat că a luat act de declarația conducerii UDRM care a afirmat că va hotărâ cum va vota, pentru susținerea Guvernului sau cu demiterea acestuia, în ziua moțiunii.

„Avem motive suficiente de a depune moțiunea: criza economică, evoluția pandemiei şi degringolada cu deschiderea scolilor. Dacă aș fi avut copil de clasa zero sau clasa întâi, m-aș fi gândit dacă îl trimit sau nu la școală. Nimeni nu ne lămurește cum se deschid școlile, acest guvern e depășit total”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Guvernul a reclamat la Curtea Constituţională moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Ionel Dancă, acuzăndu-i pe social democrați că au încălcat Constituția pentru că au depus-o într-o sesiune parlamentrară extraordinară. Mai mult, liberalii susțin că scopul depunerii moțiunii de cenzură în această perioadă este de a crea haos, motiv pentru care le-a cerut celor din PSD să amâne votul până în momentul în care se va pronunța Curtea Constituțională.

Curtea Constituţională a României a stabilit data de 1 septembrie ca termen de transmitere a punctelor de vedere de la Guvern şi Parlament în legătură cu existenţa unui conflict juridic.

Moţiunea de cenzură a fost citită joi, 20 august în plenul reunit al celor două Camere ale Legislativului și, potirvit legii, documentul ar fi trebuit să fie dezbătut și votat în maximum 3 zile de la citirea în Parlament.

Teodorovici bate la ușa lui Ciolacu: „Să construim împreună…”

Dîncu, marele manipulator din PSD? „Este un păpușar, îi mută pe toți”. Cine îl știe atât de bine