Eugen Teodorovici susține că taxele pe muncă în România sunt prea mari și cere reducerea contribuțiilor și mărirea salariului minim. „Să fie bine pentru toţi!”, zice Teodorovici, preluat de Digi 24.

Ajuns în prezent la 43%, nivelul de taxare a muncii este cam mare pentru România, afirmă Teodorovici. Despre reducerea contribuțiilor: „Este o măsură foarte bună pentru angajaţi, dar care creează, totuși, un cost al muncii pentru angajatori şi atunci ar trebui poate să gândim în felul următor. Această măsură, efectul ei, să nu se regăsească la angajator, ci să trecem la reduceri de contribuţii către cele două bugete, de asigurări de sănătate şi partea socială, astfel încât statul să treacă la treabă”.

Teodorovici le dă dreptate liberalilor: „Aşa cum au spus colegii liberali, din economia gri şi neagră vin mai mulţi bani la buget”. Și ce înseamnă asta, în viziunea ministrului demis al Finanțelor? „Poate că cea mai bună măsură aceasta ar fi, creştem salariile la nivelul angajatului, costul nu se reflectă la angajator şi din scăderea de contribuţii, pentru că pentru mine era în obiectiv şi acesta la final de mandat, să scădem costul muncii în România. Şi atunci ar câştiga şi angajatul, şi angajatorul, şi statul ar reduce din zona gri aceste sume”.

Guvernul PSD tocmai ce a anunțat, săptămâna aceasta, că intenționează să majoreze salariul minim pe economie cu 100 de lei.