Directorul general de la CNAIR a declarat în cadrul unui interviu, că este puțin probabil ca pe cele două sectoare de autostradă, să putem circula la finalul anului 2020, în condițiile în care pe tronsonul 1, mobilizarea constructorului este deficitară, iar pe tronsonul 2, întârzierile mari din 2019, nu vor permite finalizarea lucrărilor la termen.

Mariana Ioniță, șefa CNAIR a mai declarat că sunt șanse de 60 la sută ca cele două tronsoane să fie date în circulație la data de 30 noiembrie 2020, conform înțelegerii din contract. ”Pe Lotul 1 avem de 2-3 ori pe săptămână discuție cu reprezentanți ai societății Impresa Pizzarotti. Am avut o discuție săptămâna trecută și cu conducerea din top a firmei din Italia. Le-am spus că este vital ca acest proiect să se închidă – nu mai avem posibilitatea susținerii financiare a unui proiect care intră de ani de zile prin toate bugetele”, a spus Mariana Ioniță, pentru hotnesw.ro.

Autostrada de la Turda la Sebeș are 77 de kilometri și a fost împărțită pe patru loturi, ultimele doup fiind gata din 2018.