Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce se întâmplă când un cuplu de gay se plimbă pe străzile din Moscova – VIDEO
Ce se întâmplă când un cuplu de gay se plimbă pe străzile din Moscova – VIDEO

Ce se întâmplă când un cuplu de gay se plimbă pe străzile din Moscova – VIDEO

Activiştii pentru drepturile homosexualilor au realizat un experiment social în Rusia, doi bărbaţi fiind trimişi să se plimbe ţinându-se de mână, pe străzile Moscovei, pentru a surprinde reacţiile celor din jur

Imaginile surprinse cu camera ascunsă au fost ulterior date publicităţii, demonstrând, încă o dată, că Rusia este o ţară în care homosexualii nu sunt toleraţi. În debutul înregistrării, cei doi tineri, care erau de fapt actori, oferă explicaţii cu privire la motivul pentru care au dorit să facă acest experiment. S-a dorit să se facă o comparaţie între reacţia pe care au avut oamenii în momentul în care Curtea Supremă de Justiţie din Statele Unite a aprobat mariajele între cuplurile gay în toate statele americane şi modul în care sunt trataţi membrii comunităţii gay în Rusia.

Cei doi tineri s-au plimbat pe străzile Moscovei, inclusiv în celebra Piaţă Roşie, ţinându-se de mână, iar de multe ori ei au fost puşi în dificultate de reacţiile celor din jur. Ei au fost agresaţi atât verbal, cât şi fizic.

"Hei, uitaţi-vă la homosexualii ăia", "Sunt prea mulţi homosexuali în Rusia" sau "Ce se întâmplă cu Rusia?" sunt câteva dintre comentariile celor care trec pe lângă "cuplul gay".

La un moment dat, se poate vedea cum un bărbat în tricou alb şi pantaloni negri se izbeşte intenţionat unul dintre tineri, întrebându-i apoi agresiv "Care este problema voastră?".

De asemenea, într-o altă ipostază, un bărbat îi separă pe cei doi şi îl ameninţă pe unul dintre tineri.

În Rusia, homosexualii au fost dintotdeauna stigmatizaţi. În 2013, Duma de Stat a aprobat o lege care interzice încredinţarea spre adopţie a copiilor ruşi cuplurilor de homosexuali sau celibatarilor din ţările care au legalizat uniunile civile între persoane de acelaşi sex.

Lipsa de toleranţă la adresa homosexualilor şi violenţele împotriva acestora în Rusia au fost surprinse şi în videoclipul de promovare a celebrei  Take me to Church, senzaţionala piesă a celui mai bun solist irlandez al momentului – HOZIER, supranumit, datorită aspectului său, Iisus Hristos al Irlandei . Videoclipul a înregistrat peste 233 milioane de vizualizări pe Youtube.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: