Evenimentul Zilei > Politica > CE SCRIE în moțiunea de cenzură inițiată de PNL
CE SCRIE în moțiunea de cenzură inițiată de PNL

CE SCRIE în moțiunea de cenzură inițiată de PNL

PNL susţine în moţiunea de cenzură "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", pe care intenţionează să o depună astăzi, că primul-ministru compromite o naţiune întreagă fiind trimis în judecată, informează Agerpres.

"Partidul Naţional Liberal a decis să depună, de îndată, această moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta pentru că situaţia actuală, cu un premier trimis în judecată, compromite o naţiune întreagă. În orice altă ţară din UE premierul şi-ar fi dat demisia în momentul următor începerii urmăririi penale, adică acum mai bine de trei luni", arată liberalii în moţiunea de cenzură obţinută de Agerpres.

Ei subliniază că prin susţinerea lui Victor Ponta, imaginea României va fi distrusă iremediabil.

"Domnule Gabriel Oprea, vrem să ne spuneţi tuturor, acum, care este interesul naţional care reclamă menţinerea lui Victor Ponta cu preţul decredibilizării acestei ţări. Puneţi în balanţă promisiunea făcută lui Ponta şi interesul acestui popor. Ce alegeţi?! Domnule Liviu Dragnea, vorbeaţi recent de resetarea clasei politice, de o nouă politică. Sprijinindu-l pe Ponta, nu faceţi decât să vindeţi iluzii românilor. Menţinerea PSD la guvernare nu poate fi un scop în sine. Nu mai confundaţi România cu partidul! Dacă vi-l doriţi pe Ponta, folosiţi-l. E bun de 'Hopa Mitică' pentru PSD! Pentru România, însă, este doar un scaiete veninos care trebuie smuls înainte de a ne periclita orice perspective. Dacă sunteţi alături de Ponta, sunteţi complicii lui. Dar sunteţi poate chiar mai vinovaţi ca el. Distrugeţi iremediabil imaginea României, imaginea noastră. Uitaţi-vă în presa internaţională! Cu un astfel de precedent toxic, arătăm ca un stat care tolerează corupţia sau care acceptă corupţi la vârful celor mai importante instituţii", subliniază PNL.

Liberalii intenţionează să depună moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta în cursul după amiezii de luni. În prezent, PNL strânge semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură.

Copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au anunţat vineri că liberalii vor depune luni moţiunea de cenzură pe tema lipsei de credibilitate a Guvernului Ponta.

Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Colegiului Director Naţional al PNL, desfăşurată vineri la Poiana Braşov.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că moţiunea de cenzură anunţată de liberali este "un drept democratic al Opoziţiei", iar social-democraţii nu pot vota căderea propriului Guvern.

Dragnea a spus, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, că, personal, nu crede în reuşita moţiunii şi că ar putea cădea Guvernul, în urma acestui demers al liberalilor.

El a precizat că membrii PSD nu vor ieşirea de la guvernare şi că vor discuta despre acest subiect şi cu partenerii de coaliţie.

"Nimeni din partid nu vrea ieşirea de la guvernare. Vom face calcule pentru rămânerea la guvernare. PSD doreşte să rămână la guvernare. Vom discuta în şedinţă rămânerea la guvernare. (…) Moţiunea de cenzură este un drept democratic al Opoziţiei. PSD nu poate vota să îşi dea jos propriul Guvern. Nu putem face asta. Încercăm să vorbim şi cu liderii coaliţiei despre acest lucru", a afirmat Dragnea.

Legat de sprijinul politic dat lui Victor Ponta, liderul social-democraţilor a evitat să dea un răspuns clar dacă luni se va lua decizia ca acesta să rămână sau nu premier şi a respins ideea unui scenariu conform căruia PSD ar putea să îl revoce din funcţia de prim-ministru cu condiţia ca preşedintele Klaus Iohannis să facă o nominalizare tot de la social-democraţi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.