Evenimentul Zilei > Politica > Ce scria acum trei luni Moise Guran despre Dan Barna: „Ai murit politic înainte de…”
Ce scria acum trei luni Moise Guran despre Dan Barna: „Ai murit politic înainte de…”

Ce scria acum trei luni Moise Guran despre Dan Barna: „Ai murit politic înainte de…”

„Barna nu distruge doar USR. Distruge și speranțele noastre de schimbare a României”. Asta scria Moise Guran în data de 18.10.2019, pe blogul său.

Moise Guran îl desfiinţa pe Dan Barna în urmă doar cu trei luni scriind despre el în cei mai duri termeni, acuzându-l totodată de ambiţii copilăreşti: „Ambiție de copil care se pune în cur la mall și plânge până îi ia tac-su iphonu”, a scris fostul jurnalist.

Moise Guran ne-a anunțat că abandonează definitiv jurnalismul și că vrea să intre în politică, mai precis în USR. Deşi…acum trei luni scria despre ei în aceşti termeni: „Dar dincolo de toate astea, USR face cea mai comună greșeală din politică – confuzia dintre interesul propriu electoral și cel național, interesul celorlalți. Asta e o boală veche și frecventă. O găsești de la Gabi Oprea și, mergând înapoi în timp, până la Băsescu sau chiar Ceaușescu. Toți ajung să creadă că fără ei țara se duce dracu și, bineînțeles, de la asta și până la opțiunea mai bine se duce dracu țara dar să câștig eu, nu mai e decât un pas. În esență cam asta le zice și Barna useriștilor în videoconferința aia, explic imediat, iar ei în loc să protesteze fac scut în jurul lui. Ok. Atâta doar că în democrație sancțiunea pentru așa ceva e drastică” (…).

Şi continuă: „Mai mult, să confunzi cele câteva minți calamitrate (să ne amintim că Barna a fost votat intern de doar șase mii din cei 16 mii de membri pe care USR pretinde că îi are) cu cele două milioane de voturi pe care USR le-a primit la europarlamentare, să presupui că acei două milioane sau mai mulți se vor alinia pe ambiția ta de copil care se pune în cur la mall și plânge până îi ia tac-su iphonu ală care costă cât banii familiei pe două luni, asta arată doar o penibilă desprindere de realitate. Barna se și faultează singur în mesajul ăla în care spune că PNL-ul le-ar da orice numai să se pună la remorca lor… Păi dacă ți-ar da orice, de ce nu obții de la ei exact ce ne trebuie tuturor, măi Barna? Intri la guvernare și obții la schimb asumarea răspunderii viitorului guvern pe desființarea SIIJ, pe reforma PNDL, pe relansarea economiei… Îți dai seama că ai refuzat toate astea doar pentru că nici tu nu crezi în scopul pentru care ceri voturile românilor?”, a scris fostul jurnalist.

Moise către Barna: Ai murit politic înainte de a te naște!

„Asta este de fapt și cea mai gravă dintre prostiile spuse de Dan Barna – dacă intrăm acum la guvernare cu PNL și facem ce trebuie ne erodăm electoral și se întoarce PSD-ul. Lasă PSD-ul să distrugă țara și pe cenușa rămasă construim noi alta nouă în zece ani. Zmeul ăsta de opoziție vrea restructurarea statului, dar să nu o facă el. Halal! Cenușa aia e ce mai rămâne din noi ceilalți, măi candidatule! Cenușa aia vrei tu să te voteze pe tine. Cum poți fi atât de cinic? Ai murit politic înainte de a te naște. Dacă a mai rămas ceva sănătos la cap în USR, dar mai ales în PLUS, cred că trebuie reevaluate urgent niște lucruri, ca să nu moară odată cu Uniunea Salvați-l pe Barna și revoluția asta pe care toți o speram”, a concluzionat Moise Guran în postarea sa de acum trei luni.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.