Ce să mâncăm la micul dejun ca să nu ne îngrășăm. Alimentele recomandate de nutriționiști

Sursa foto: Dreamstime.com

Multe persoane că pot mânca orice sau oricât la micul dejun și nu vor acumula kilograme în plus. Nutriționiștii au demontat complet acest mit. Medicii recomandă anumite alimente pentru prima masă a zilei.

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Mulți oameni cred însă că pot mânca absolut orice, deoarece masa se ia dimineața și grăsimea nu se depune. Nutriționiștii spun că lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Nu trebuie să facem excese nici măcar la micul dejun dacă vrem să ne menținem situeta, dar mai ales dacă vrem să slăbim.

„Dacă vrem scăpăm de câteva kilograme sau să ne menținem, este recomandat să optăm pentru un mic dejun cât mai bogat în proteine și slab în carbohidrați. Proteinele hrănesc masa musculară și, mai mult decât atât, ne oferă o senzație de sațietate care se va menține mai multe ore. Bineînțeles, totul echilibrat ca și cantitate”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Alimente recomandate

Cea mai bună sursă de proteină la micul dejun provine din ouă. Acestea sunt alimentele ideale. Putem să le cosumăm fierte sau omletă în care să adăugăm și legume. Și nucile și semințele sunt recomandată pentru prima masă a zilei.

„Ouăle sunt sunt un nutrient foarte important pentru sănătatea creierului și a ficatului. Putem adăuga în mediul de la micul dejun și câteva nuci. Acestea induc senzația de sațietate și previn creșterea în greutate. Reduc riscul de boli cardiovasculare și au proprietăți anti-inflamatorii.

Semințe de in și chia sunt foarte hrănitoare și reprezintă o excelentă sursă de fibre și antioxidanți. Ajută digestia și păstrează un timp mai îndelungat senzația de sațietate. Sunt recomandate în special persoanelor care suferă de diabet, dar și celor predispuși la afecțiuni cardiovasculare“, mai spune nutriționistul.

Nu uitați de lactate și cereale

Tot la micul dejun este recomandat să mâncăm iaurt, brânză de capră, dar și cereale. „Iaurtul este foarte bogat în proteine și stimulează metabolismul. Brânza de capră conține mult seleniu, un oligomineral esențial care se găsește mai ales în fructele de mare. Acesta reduce riscul de a dezvolta afecțiuni precum cancerul, bolile tiroidiene sau bolile cardiovasculare.

Fulgii de ovăz conțin o fibră unică numită beta-glucan, ce are multe beneficii pentru sănătate. Spre exemplu, ajută la reducerea nivelului de colesterol. Ovăzul e bogat și în antioxidanți, care protejează sănătatea inimii și contribuie la scăderea tensiunii arteriale“, explică medicul, potrivit realitatea.md.