Ce să faci și să nu faci cu storcătorul tău de fructe

Odată cu evoluarea tehnologiei, au început să apară o mulțime de aparate și electrocasnice folositoare. Printre aceste invenții se numără și storcătoarele de fructe, aparate ce ajută la prepararea sucurilor naturale din fructe și legume.

Cu un astfel de electrocasnic veți putea introduce în meniul familiei dumneavoastră din ce în ce mai multe produse naturale, ce vor oferi un aport uriaș de vitamine necesare unei bune dezvoltări. Dacă sunteți interesați să aflați care sunt beneficiile acestui aparat și cum anume să îl folosiți, astfel încât să vă fie alături pentru o perioadă lungă de timp, rămâneți cu noi. În rândurile ce urmează vă vom ajuta cu informații despre ce să faceți și ce să nu faceți cu un storcător. Să începem!

Storcătoarele de fructe se încadrează în două mari categorii: electrice și manuale. Cele manuale sunt extrem de folositoare în prepararea gemurilor, marmeladelor și a dulcețurilor, doarece aparatul păstrează și pulpa fructelor la stoarcere. Pe când cele electrice sunt aliatul perfect în prepararea sucurilor. Puteți stoarce atât fructe, cât și legume, ce vor face baza perfectă pentru ciorbe și supe ca la carte. Storcătoarele electrice vin cu recipient destinat stocării pulpei și presează atent produsele, până la obținerea sucului plin de vitamine. În continuare, vă vom ajuta să înțelegeți ce nu trebuie făcut cu un astfel de aparat, ca să vă asigurați că îl folosiți la maxima sa capacitate.

  • Ce să nu faceți cu un storcător de fructe

  1. Nu țineți sucul în recipient – după ce ați preparat sucul dorit, vă recomandăm să îl beți imediat alături de familie, sau să îl puneți într-o sticlă bine închisă, la frigider. Cu cât acesta va sta mai mult în recipientul aparatului, cu atât își va pierde din nutrienți și va deveni o simplă zeamă dulce, fără beneficii.
  2. Nu folosiți produse uscate – dacă vă doriți să faceți aluaturi, creme sau diverse tipuri de făină în casă, mai bine folosiți un blender. Storcătoarele sunt destinate numai alimentelor ce conțin cantități mari de apă și, implicit, se pot stoarce.
  3. Nu împingeți alimentele decât cu paleta destinată – la achiziție, storcătoarele vin la pachet cu o paletă ce poate amesteca alimentele din aparat. Nu folosiți alte ustensile de bucătărie fiindcă riscați să îl zgâriați sau să îl stricați.
  4. Nu ezitați să curățați storcătorul imediat – după folosirea electrocasnicului, vă recomandăm să îl clătiți bine cu apă și să îl lăsați la înmuiat, pentru a-l putea spăla pe deplin. Dacă evitați să scoteți rămășițele de fructe sau legume din recipient, acestea se vor întări la contactul cu aerul, făcând spălarea sa mai grea.

Acum că ați aflat ce nu trebuie să faceți cu storcătorul dumneavoastră, vă vom menționa și pașii prin care îl puteți folosi la capacitate maximă.

  1. Pregătiți din timp ingredientele – este indicat să tăiați fructele sau legumele în bucăți de dimensiuni medii dinainte să folosiți aparatul. Când aveți puțin timp liber, tăiați-le și păstrați-le într-o pungă închisă ermetic, la frigider, până în momentul folosirii. Astfel, veți salva timp.
  2. Puneți hârtie de copt sau folie alimentară în recipientul pentru pulpă – acest pas este crucial. Pentru a curăța storcătorul după folosire, nu va trebui decât să aruncați folia cu pulpă și să clătiți recipientul. Ce poate fi mai simplu de atât? Dacă parcurgeți acest pas, veți scăpa de stresul spălării vaselor imediat.
  3. Alegeți un aparat cu componente dishwasher safe – nu numai recipientul destinat este cel care colectează pulpă și resturi, ci și paharul de stoarcere sau lamele care taie fructele și legumele. Citiți cu atenție detaliile despre electrocasnic înainte de achiziție și alegeți modelul ce poate fi spălat la mașina de spălat vase. Și în acest caz, vă veți face munca mai ușoară.

Ați aflat și beneficiile unui storcător. În continuare, vrem să vă spunem și ce alimente puteți stoarce, pentru a obține cele mai proaspete sucuri.

  • Ce să puneți într-un storcător

Atât fructele cât și legumele sunt pline de vitamine ce ne oferă energie pentru întreaga zi. Puteți stoarce într-un storcător alimente precum:

Fructe:

  • Căpșuni, zmeură, afine, mure
  • Mere și pere
  • Citrice
  • Kiwi
  • Pepeni
  • Ananas

Sau legume:

  • Sfeclă și țelină
  • Broccoli
  • Castraveți
  • Morcovi
  • Roșii
  • Spanac

Dacă urmați pașii oferiți de noi și sunteți atenți ca alimentele folosite să aibă o cantitate mare de lichide în compoziție, veți reuși să faceți sucuri proaspete de milioane. Cu un astfel de aparat, vă veți uimi familia și prietenii cu băuturi răcoritoare, perfecte pentru zile călduroase de vară. Nu ezitați să navigați mediul online pentru mai multe recomandări. Happy shopping!