Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce s-a întâmplat în afara camerei unde harta GERMANIEI era REDESENATĂ, după ce a pierdut Primul Război Mondial | FOTO
Ce s-a întâmplat în afara camerei unde harta GERMANIEI era REDESENATĂ, după ce a pierdut Primul Război Mondial | FOTO

Ce s-a întâmplat în afara camerei unde harta GERMANIEI era REDESENATĂ, după ce a pierdut Primul Război Mondial | FOTO

La 28 iunie 1919, liderii statelor aliate, învingătoare în Primul Război Mondial, au semnat, oficial, încheierea celei mai mari conflagraţii de până atunci.

  Armata lui Hitler a fost LOVITĂ de MOARTE. Ce s-a întâmplat cu 57.000 de PRIZONIERI germani în iulie 1944 | GALERIE FOTO 

Fără ca Germania să aibă un cuvânt greu de spus, David Lloyd George din Marea Britanie, Vittorio Orlando din Italia, Georges Clemenceau din Franţa şi preşedintele american Woodrow Wilson au redesenat harta Germaniei şi au stabilit valoarea şi calendarul despăgubirilor de război, conform Business Insider.

Tratatul, privit ca un “compromis nefericit” de către germani, obliga Berlinul la respectarea unor termeni redaţi într-un tratat format din 15 părţi şi 440 de articole.

Tratatul a dus la izbucnirea la cote paroxiste a naţionalismului în Germania, care i-au oferit viitorului lider nazist Adolf Hitler o platformă politică şi un teren propice acaparării puterii.

Germania şi-a încheiat plata datoriilor de pe urma Primului Război Mondial abia în 2010, după 92 de ani.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, ce se întâmpla în afara uşilor închise, dincolo de care harta Germaniei era redesenată.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: