Actualul director al CE Rovinari, Gheorghe Daviţoiu a prezentat, astăzi, într-o conferinţă de presă, rezultatele financiare ale unităţii şi motzivele care au dus la această situaţie nemaiîntâlnită. Profitul net înregistrat pe anul trecut a fost de numai un milion de lei, în condiţiile în care veniturile totale au fost de 1,38 miliarde lei, iar cheltuielile s-au ridicat la 3,6 miliarde lei.
 
Conducerea CE Rovinari susţine că rezultatul financiar dezastruos a fost înregistrat ca urmare a constituirii unor provizioane în valoare de peste 36,6 milioane lei pentru cumpărarea unui număr de 1.009.711 de certificate de emisie de gaze cu efect de seră.

50 de angajaţi vor fi disponibilizaţi

Cel puţin 50 de angajaţi ai Complexului Energetic (CE) Rovinari vor fi  disponibilizaţi în acest an. Măsura face parte din programul anticriză cu care unitatea speră să facă faţă problemelor de ordin financiar. „Se vor face disponibilizări doar la cerere. Este vorba de persoanele care într-o perioadă de 2-3 ani urmează se se pensioneze“, a precizat Gheorghe Davuiţoiu, directorul CE Rovianari. Disponibilizaţii vor primi plăţi compensatorii şi sume de sprijinire până în momentul în care vor ieşi la pensie.

Citiţi şi:

CE Rovinari, în pragul dezastrului economic

Şpaga americană, în anchetă DNA