Evenimentul Zilei > Politica > Ce riscă Klaus Iohannis dacă pierde procesul cu Integritatea
Ce riscă Klaus Iohannis dacă pierde procesul cu Integritatea

Ce riscă Klaus Iohannis dacă pierde procesul cu Integritatea

Curtea de Apel Alba Iulia va judeca astăzi acţiunea în contencios administrativ intentată de Președintele României, Klaus Iohannis, împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate.

 Instituția l-a acuzat în 2013, atunci când era primar al Sibiului, de conflict de interese. Motivul: Iohannis ar fi semnat în decembrie 2010, un contract de prestări servicii încheiat între Primăria Municipiului Sibiu şi Tipografia Honterus SRL- societate deţinută de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR). Iohannis a deținut, în 2002 – 2013, funcția de președinte al FDGR. Procesul a fost suspendat, deoarece procurorii au analizat acest dosar, dar au decis clasarea acuzațiilor.

Potrivit legii, în cazul în care acțiunea lui Iohannis este respinsă, Președintele României riscă suspendarea din funcție pentru o perioadă de trei ani. Decizia Curții de Apel poate fi contestată la Curtea Supremă.

La începutul acestui an, Klaus Iohannis a învins ANI într-un alt proces, în care era acuzat de incompatibilitate. Decizia definitivă a fost dată de Curtea Supremă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: