Paul Stănescu, secretar general interimar al PSD, a anunțat că partidul va depune o moțiune de cenzură la cererea primarilor din partid, astfel încât alegerile locale să fie organizate de un alt guvern.

Aşadar, Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, a reluat vineri anunţul că social-democratii vor depune o motiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

”Depunem moțiunea de cenzură și aceasta va trece sută la sută. Toți primarii PSD ne transmit aceleași mesaje din partea românilor: Guvernul Orban este o catastrofă pentru țară”, a scris Paul Stănescu într-un comunicat de presă.

Cristina  Trăilă de la PNL are o altă opinie cu privire la gestul pe care vrea să-l facă PSD şi spune că moțiunea nu poate fi depusă în sesiune extraordinară a Parlamentului.

Paul Stănescunu a afirmat clar  când va depune PSD moțiunea, dar Ciolacu anunțase anterior că va fi depusă după ieșirea din starea de alertă, adică cel mai devreme pe 17 iulie, adică într-o sesiune extraordinară a Parlamentului.

Stănescu, care a fost, pe rând, aliatul lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și Marcel Ciolacu, susține că PSD-iștii lucrează deja la moțiunea de cenzură:

”Vă asigur că vom trimite Guvernul Orban acasă pentru că și-a bătut joc de români și de autoritățile locale pe care a lăsat tot greul crizei COVID-19… Ne vom bate să-i apărăm pe toți aleșii locali și membrii partidului de această guvernare aberantă, care a eșuat în a-i proteja pe români împotriva coronavirusului, dar spune că vina este a PSD. De aceea, Cabinetul Orban trebuie demis, iar alegerile locale organizate de o echipă care chiar muncește, nu chefuiește în sediul Guvernului”, a mai spus Stănescu.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat în premieră săptămâna trecută că PSD va depune o moțiune de cenzură. Iar  Cristina Trăilă de la PNL a declarat vineri, la Digi 24, că moțiunile de cenzură nu pot fi depuse în sesiune extraordinară a Parlamentului.