Ce profituri au făcut "regii" asfaltului anul trecut. Află cine a avut pierderi

Ce profituri au făcut "regii" asfaltului anul trecut. Află cine a avut pierderi

2010 nu a fost un an bun pentru Costel Căşuneanu a cărui firmă, Pa&Co Internaţional a trecut de pe profit pe pierdere. La polul opus se află Dan Besciu si Sorin Vulpescu a căror firmă, Euroconstruct Trading '98, a înregistrat o creştere semnificativă a profitului. Restul constructorilor români au rămas pe profit, chiar dacă aceasta a fost sensibil mai mic faţă de 2009.

Potrivit datelor transmise Ministerului de Finanţe, firma Pa&Co Internaţional, controlată de omul de afaceri Costel Căşuneanu, a trecut de la un profit net de 22,3 milioane de lei, în 2009, la o pierdere de 47,4 milioane de lei la finalul anului trecut. Şi cifra de afaceri s-a redus cu circa 109 milioane de lei ajungând la aproximativ 110,6 milioane de lei. Pe parcursul anului trecut Pa&Co a renunţat la 144 de angajaţi. Pa&Co International realizează, în asociere cu UMB Spedition şi Euroconstruct Trading 98, sectorul de autostradă dintre Ploieşti şi Moara Vlăsiei, care ar trebui finalizat până pe 15 decembrie. La ultima vizită pe şantier, premierul Emil Boc s-a declarat sceptic privind finalizarea acestui tronson până la finalul anului.

Umbrărescu, afaceri mai mici

Şi companiile controlate de Dorinel Umbrărescu şi Nelu Iordache au înregistrat scăderi ale cifrei de afeceri şi ale profitului, însă s-au menţinut pe plus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit datelor transmise Ministerului de Finanţe, profitul firmei Tehnostrade, controlată de omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu, s-a prăbuşit anul trecut cu circa 40% comparativ cu 2009, ajungând la 96,7 milioane de lei. Şi cifra de afaceri a cunoscut o contracţie, ajungând de la 645,1 milioane de lei la 419,7 milioane de lei.

Lucrurile nu au stat mai bine nici pentru firma UMB Spedition, unde cifra de afaceri a scăzut cu 253,2 milioane de lei, iar profitul cu 19,4 milioane de lei. Potrivit datelor transmise către Ministerul de Finanţe, la finalul anului trecut, UMB Spedition avea o cifră de afaceri de 679,1 milioane de lei şi un profit de 182,6 milioane de lei. Cele două firme au angajat anul trecut 316 persoane.

Profit mai mic cu 94% pentru Romstrade, afaceri înfloritoare pentru Euroconstruct

Bani a pierdut şi Nelu Iordache, a cărui firmă, Romstrade, a şi disponibilizat anul trecut 106 persoane. Firma deţinută de acesta şi-a înjumătăţit cifra de afaceri în 2010, iar profitul a scăzut cu 94% faţă de 2009, ajungând la 27,7 milioane de lei, în scădere de la 133,8 milioane de lei.

Cel mai bine s-a descurcat anul trecut firma Euroconstruct Trading '98, controlată de oamenii de afaceri Sorin Vulpescu şi Dan Beşciu. Potrivit datelor transmise de companie către Ministerul de Finanţe, 2010 a însemnat majorarea cifrei de afaceri cu 19,2 milioane de lei, la aproximativ 270,5 milioane de lei, şi creşterea profitului de la 57,5 milioane de lei la 81,7 milioane de lei.