Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce pregăteşte industria IT la IFA Berlin
Ce pregăteşte industria IT la IFA Berlin

Ce pregăteşte industria IT la IFA Berlin

Printre cele mai aşteptate electronice sunt smartphone-urile şi tablete hibrid, care se pot transforma în netbook-uri

Producătorii de gadgeturi au deschis, ieri, porţile celui mai mare târg internaţional de electronice din a doua jumătate a anului. Până pe 5 septembrie, în fiecare zi, EVZ vă va ţine la curent cu cele mai noi gadgeturi prezentate în capitala Germaniei. Iată o parte dintre cele mai vehiculate electronice ale marilor companii.
SONY. A anunţat aseară tableta Xperia S, care va avea procesor Tegra 3 şi va funcţiona cu Android 4. De asemenea, au fost anunţat şi trei smartphone-uri. Una dintre calităţile telefonului Xperia V va fi rezistenţa la apă, iar modelul J va fi pentru cei cu buget redus. Modelul T va avea un ecran de 4,6 inci şi o cameră de 13MP. Vaio Duo 11 va fi o tabletă Windows 8, dotată şi cu o tastatură fizică. Noul televizor Bravia KD- 84X9005 va fi de 84 de inci, cu 4K.
PANASONIC. A anunţat deja cea mai mare plasmă TV care rulează imagini 3D pentru care nu ai nevoie de ochelari speciali. Plasma B2B are o dimensiune de 103 inci.
De asemenea, japonezii au anuţat şi cel mai mare televizor al lor cu LED. Smart Viera are o diagonală de 60 de inci.
PHILIPS. A anunţat o serie de monitoare cu noi tehnologii. Printre acestea este şi primul monitor UltraWide 21:9 din lume cu un ecran de 29 inch, "Gioco"- primul monitor Ambiglow pentru jocurile 3D, un monitor IPS cu tehnologia Smart MHL ce se conectează la smartphone-urile Android şi afişează conţinutul acestora şi un monitor PLS de 27 inci cu rezoluţie mare. De asemenea, a fost anunţat şi un monitor 3D care nu necesită folosirea ochelarilor.
ASUS. Anunţă două tablete cu Windows 8. Asus Vivo Tab are un ecran IPS de 11,6 inci şi are un procesor Intel Atom cu 2GB memorie RAM şi spaţiu de stocare de 64GB. Modelul RT are un procesor quadcore, o memorie RAM 2GB şi spaţiu de stocare de 32GB. Ambele au o cameră foto de 8MP.
SAMSUNG. Se aşteaptă lansarea noul model Galaxy Note. Acesta ar putea avea un ecran de 5,5 inci de tip Super Amoled. Procesorul va fi de tip quad-core, iar camera ar putea avea 12 MP. Samsung ar putea anunţa şi prima cameră foto cu Android. Coreenii au anunţat că vor prezenta la IFA şi un nou PC All-in- One din seria 7.
ACER. Perla coroanei ar putea fi ultrabook-ul Aspire S7. Va apărea în două variante: unul de 13,3 inci şi unul de 11,6 inci. Va fi dotat cu un procesor Intel Core i5, 4GB RAM şi o baterie care ţine până la 12 ore de funcţionare.