Evenimentul Zilei > Social > Ce poți învăța de la jucătorii profesioniști de poker?
Ce poți învăța de la jucătorii profesioniști de poker?

Ce poți învăța de la jucătorii profesioniști de poker?

Pokerul are o aură aparte care poate prinde foarte bine publicului larg de pasionați de jocuri de noroc. Are cu ușurință cele mai mari cerințe de îndemânare și abilități individuale dintre jocurile de casino. În plus, scena profesionistă de poker este probabil cea mai înfloritoare din lumea gamblingului. Din fericire pentru jucătorii de poker începători, există multe idei și tactici care pot fi dobândite urmărind jocul profesioniștilor.

Jucătorii profesioniști învață din practică

Jucătorii profesioniști de poker nu au ajuns unde sunt doar prin pur talent și întâmplare. Sigur, ei tind să aibă o înclinație naturală pentru meseria de poker. Dar în orice sport, atletic sau strategic, flerul și îndemânarea sunt doar o parte a poveștii. Există jucători de poker care au avut o învățare mult mai naturală, având înclinație pentru a rezista situațiilor stresante și creiere pregătite pentru a înțelege partea matematică a jocului. De exemplu, celebrul Moneymaker a fost bancher de profesie. Ar fi corect să presupunem că avea o minte matematică înainte de poker, iar acest lucru l-a ajutat în drumul său spre popularitate și succes. Dar, mai important, este cunoscut faptul că majoritatea abilităților necesită sute de ore, poate chiar mii, pentru a fi stăpânite la un nivel înalt. Jucătorii profesioniști de poker au toate acestea, și încă ceva. Este ceva ce poate face oricine. Dacă petreceți timp jucând poker competitiv, veți câștiga în mod natural experiență chiar și atunci când pierdeți. O modalitate de a exersa, fără a pierde bani din bugetul dumneavoastră, ar fi să apelați la un bonus de bun venit.

Nu joacă riscant dar nici fără riscuri

Recunoașteți că fiecare turneu de poker profesionist pe care îl urmăriți funcționează după aceleași principi. Turneele de poker au nevoie de o editare extinsă înainte de a fi televizate, la fel ca alte emisiuni de divertisment difuzate. Deoarece acestea pun accentul pe segmentele de joc incitante, cu ritm rapid, se văd frecvent jocuri distractive la TV. Profesioniștii de poker sunt considerabil mai atenți și prudenții decât vă puteți imagina. Există mai multe situații în care înțelegi că mâna ta este pur și simplu pierzătoare. Jucătorii de poker nu sunt o excepție; ei renunță în mod obișnuit la multe mâini. Pokerul nu este un joc al agresivității; pe termen lung, este foarte mult un joc al răbării. Deși se renunță la multe mâini, abilitățile de profesioniști îi ajută pe aceștia să joace și unele mâini rele, când se decid să riște mai mult apelând la bluff.

Își păstrează fața de poker

Există, ca întotdeauna, excepții pentru orice. Cu toate acestea, dacă un jucător de poker nu-și poate gestiona emoțiile, nu va deveni niciodată suficient de competent pentru a juca la nivel profesionist. Drept urmare, în turneele de poker profesioniste, cum ar fi evenimentele World Series of Poker, jucătorii au expresii calme pe care nu poți citi nimic, sau din contră induc în eroare cu expresii faciale și mimice gândite în așa fel încât ceilalți să credă despre mâna lor că este altceva decât este în realitate. Dacă ești la început, ai putea presupune că lipsa lor de emoții se datorează încrederii sau faptului că nu le pasă dacă pierd. Dimpotrivă, a fi capabil să-ți controlezi emoțiile la masa de poker necesită exercițiu și este o abilitate extraordinară. Este un talent pe care îl dezvolți pe măsură ce continui să joci și îți dezvolți abilitatea de a-ți menține calmul.

Câștigarea multor pariuri nu înseamnă câștig pe termen lung

Persoanele care sunt începătoare în domeniul jocurilor de noroc au frecvent concepții greșite cu privire la modul de a reuși pe termen lung să ai succes. Mulți oameni cred în mod eronat că succesul se referă doar la plasarea constantă de pariuri câștigătoare. Dar dacă câștigați doar 50 de lei la fiecare joc, a câștiga cincizeci de jocuri de poker pe lună nu înseamnă nimic. Strategia, consecvența și calculul sunt componentele cheie ale câștigului. Trebuie să stabiliți cum puteți face în continuare bani chiar dacă pierdeți două din cele trei meciuri jucate într-o săptămână. Jucătorii aruncă frecvent raise-uri preflop și, ocazional, reușesc. Dar, în orice joc, să faci acest lucru constant, crezând că dacă a mers de 5 ori, va merge și în continuare, este o modalitate sigură de a pierde.

Jucătorii profesioniști știu cum să își gestioneze finanțele

În poker, calculul matematic este foarte important. De fapt, acest lucru este valabil și în afara jocului propriu-zis Trebuie să investești bani în poker dacă vrei să câștigi, așa că este important să-ți gestionezi banii cu înțelepciune. Chris „Jesus” Ferguson este cea mai bună ilustrare a finanțelor ingenioase. Campionul de șase ori la World Series a încercat odată să transforme o sumă de pornire de nimic în 10.000 de dolari. Și a reușit acest lucru, inițial participând la jocuri gratis, apoi progresând treptat și constant la mesele cu profit redus și buy-in-uri ieftine.

Jucătorii profesioniști de poker nu se bazează pe turnee pentru a-și câștiga existența

După cum a sugerat campionul WSOP, autorul cărții „Harrington Hold’em„, nu este practic să te bazezi doar pe câștigurile din turnee pentru a-ți asigura un venit regulat. Pentru că volatilitatea în majoritatea cazurilor este prea mare pentru a risca să adopți o astfel de credință. 

Ritmul constant

Despre „poker face”, se aude adesea, fie că ești sau nu jucător de poker. Dacă sunteți priceput, puteți citi oamenii chiar și atunci când nu-și exprimă sentimentele cu voce tare. Un studiu îndelungat  al jucătorilor de la masă ar putea dezvălui informații cruciale care vă pot ajuta să înțelegeți strategia acestora. Chiar și contrariul este adevărat: indiferent de puterea mâinii tale, un jucător profesionist va vedea direct prin tine dacă faci decizii pripite. 

 

Puteți vedea că există multe de învățat de la experți. Cele mai evidente aspecte sunt tacticile lor și modul în care răspund atunci când sunt forțați să se confrunte cu o circumstanță dificilă.