Ce poți face pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din mașină. Sfaturi utile pentru șoferi

Sursa foto: Romania TV

Când mirosul din mașină se schimbă, în cele mai multe cazuri există probleme la sistemul de climatizare sau există umezeală la interior. Totodată și neglijența șoferilor care lasă resturi de mâncare pot aduce „noi mirosuri” în mașină.

Mulți șoferi încearcă să mascheze mirosul din mașină cu brăduții odorizanți, dar aceștia nu duc la eliminarea sa. Cea mai bună soluție este de a curăța, periodic, interiorul mașinii pentru a evita mirosurile neplăcute.

În cazul în care aerul condiționat împrăștie un miros neplăcut atunci când este pornit este semn clar că bacteriile și-au găsit casă bună pe evaporator și în ventilator. În acest caz este recomandat ca instalația de aer să fie dezinfectată.

Și filtrul de polen poate fi cauza pentru mirosurile neplăcute, iar în timp, umezeala poate duce la creșterea coloniilor de bacterii în această zonă. Se recomandă schimbarea filtrului de habitaclu o dată pe an, chiar dacă producătorul mașinii poate indica un interval de doi ani. Printre cele mai bune sunt cele cu filtru de carbon, care te vor proteja și de compușii chimici din aer.

Scapă de mirosul urât din mașină prin mici trucuri

Mașinile în care se fumează vor păstra acel miros în interior foarte mult timp. Cu toate acestea, se poate aerisi constant sau se poate apela la o curățare profesionistă.

În cazul în care mirosul este umed și igrasios, se pot folosi produse dezumidificatoare speciale pentru mașini. Mai mult, siliconul pentru litiera pisicii este foarte eficient. Folosirea regulată a aerului condiționat poate reduce, de asemenea, nivelul de umiditate din interior.

Dacă mirosul încă persistă, în ciuda tuturor variantelor menționate mai sus, soluția perfectă este o curățare profesională. Un tratament cu ozon al interiorului te va scăpa, cu siguranță, de mirosuri, dacă acestea au o cauză naturală. Prin urmare, nu te ajută în cazul mirosurilor produse de substanțe chimice.

Pentru a evita apariția mirosurilor neplăcute în mașină, șoferii trebuie să arunce mizeriile și gunoiul la timp, să nu lase scrum și țigări în mașină și să curețe interiorul de cel puțin două ori pe an.

Mai mult, instalația de aer condiționat trebuie să fie păstrată curată și oprită cu câteva minute înainte de a ajunge la destinație, notează stirilekanald.ro