Evenimentul Zilei > Politica > Ce planuri de viitor are fostul ministru al Afacerilor, care a demisionat în urma OUG 13
Ce planuri de viitor are fostul ministru al Afacerilor, care a demisionat în urma OUG 13

Ce planuri de viitor are fostul ministru al Afacerilor, care a demisionat în urma OUG 13

Florin Jianu, care a demisionat din funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, din cauza aprobării OUG de modificare a codurilor penale a vorbit despre ce va face în continuare.

”Mă întorc în antreprenoriat. O să îmi deschid o firmă în curând, un start-up. Pregătesc un proiect educaţional”, a declarat Florin Jianu, potrivit news.ro.

Fostul ministru va participa marţi, 14 februarie, la un eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), al cărui preşedinte a fost înainte de a fi numit ministru în Guvernul Grindeanu.

La eveniment, Jianu îşi va prezenta raportul de activitate în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Florin Jianu a anunţat pe Facebook, în 2 februarie, că demisionează din Guvern. "Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!", a scris atunci ministrul, adăugând: "România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!".

"Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit in ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laş şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!", şi-a început ministrul postarea.

El a precizat că decizia sa a fost luată încă din seara şedinţei de guvern în care a fost aprobată OUG de modificare a codurilor penale, dar că a amânat anunţul sperând că cei care au greşit îşi vor repara eroarea.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.