Ce personaj apropiat lui Gaddafi a fost prins de vameșii egipteni cu kilograme de aur

Ce personaj apropiat lui Gaddafi a fost prins de vameșii egipteni cu kilograme de aur

Salma Farkash, cumnata fostului lider libian Muammar Gaddafi, și soțul ei au fost prinși de vameșii egipteni la postul de graniță Al-Salloum cu zece kilograme de bijuterii de aur.

Potrivit portalului egiptean Youm7, citat  de Ria NOVOSTI, incidentul a avut loc noaptea trecută. În urma controlului pașapoartelor, vameșii au constatat că cetățeana libiană  Salma Farkash  este rudă cu Safia Gaddafi, născută Safia Farkash, a doua soție a liderului libian, ucis anul trecut, în octombrie, de rebelii libieni. În mașina Salmei Farkash vameșii au descoperit bijuterii de aur care cântăreau aproape 10 kilograme. Autoritățile de la Cairo au decis să o interogheze pe aceasta înainte de a o deferi Parchetului. Procurorul a eliberat-o însă, după ce a condamnat-o la plata unei amenzi de 2 milioane de lire egiptene (peste 300.000 de dolari) pentru import ilegal de bijuterii de aur.

Anul trecut, au apărut speculații conform cărora într-un loc izolat din deșertul libian ar fi fost găsite 20 de tone de aur și aproximativ 80 de milioane de euro. Conform unor lideri de la Tripoli, această comoară i-a aparținut lui Muammar Gaddafi, care ar fi îngropat-o aici după ce a fugit din orașul Tripoli, asediat, în octombrie, de rebelii libieni.

După căderea regimului Gaddafi, în vara lui 2011 și după ce colonelul libian a fost prins și ucis de rebeli, unul dintre fiii săi, Moatassem, a fost, de asemenea, ucis. Soția lui Gaddafi, fiica lor, Aicha, și cei doi fii Hannibal și Mohamed, s-au refugiat în Algeria.

Ne puteți urmări și pe Google News