Evenimentul Zilei > Politica > Ce părere au Nicuşor Dan, Cătălin Predoiu şi Gabriela Firea despre SCANDALUL Hexi Pharma
Ce părere au Nicuşor Dan, Cătălin Predoiu şi Gabriela Firea despre SCANDALUL Hexi Pharma

Ce părere au Nicuşor Dan, Cătălin Predoiu şi Gabriela Firea despre SCANDALUL Hexi Pharma

Candidaţii Nicuşor Dan (USB), Cătălin Predoiu (PNL), Daniel Barbu (ALDE) şi Gabriela Firea (PSD) şi-au expus punctele de vedere privitoare la scandalul Hexi Pharma, în cadrul unei dezbateri electorale, la Antena 3. Totodată, cei trei şi-au detaliat ofertele pentru Bucureşti.

Scandalul Hexi Pharma

Gabriela Firea: "Trebuie să ştim cu toţii ce se întâmplă de mâine în spitalele din România (…) Nu mai putem să reparăm ce s-a stricat dar aveam datoria să reparăm. (…) La baza scandalului Hexi Pharma a fost un şir de complicităţi şi un şir de acţiuni ascunse (…) Voi propune creşterea bugetului pentru sănătate (…) Despre Hexi Pharma, se nasc foarte multe întrebări (…) Dumnezeu să-l odihnească pe Dan Condrea şi toată compasiunea pentru familie (…) Mi-aş dori ca în perioada următoare să se desecretizeze toate informaţiile despre acest subiect, primite de autorităţile centrale şi locale".

Cătălin Predoiu: "Eu vorbesc de peste un an de zile despre infecţiile intraspitaliceşti (…) Este o preocopare pe care PNL o are în mod fundamental pentru sănătate (…) Aş vrea să pun şi eu o întrebare: dacă Primăria Generală, mai precis Sorin Oprescu, sprijinit de PSD şi Victor Ponta, a primit vreo informare despre aceaste probleme. Dacă da, ce măsuri a luat? (…) Da, trebuie să mărim bugetul, dar trebuie să o facem după o analiză serioasă (…) Fiecare bucureştean are dreptul la sănătate de calitate, nu numai cel din cartierul X sai Y. Privitor la aspectele penale, eu cred că justiţia va face lumină în scandalul Hexi Pharma."

Nicuşor Dan: "În acest caz avem exemplificarea corupţiei profunde din România (…) Toată lumea ştie că infecţiile intraspitaliceşti se raportau în fals de ani de zile (…) Deci una facem şi alta spunem (…) Este vorba despre corupţie generalizată care ucide exact acolo unde te-ai aştepta să fi salvat."

Daniel Barbu: "Avem medici minunaţi. După "Colectiv" s-a văzut să sistemul nostru s-a descurcat foarte bine (…) E vorba de management, e altă problemă, nu medicii ca atare (…) La management trebuie standarde şi e vorba neîndoit de infrastructură. Deci, avem şi un al treilea plan (…) Eu m-aş concentra pe reabilitarea infrastructurii (…) Noi cei din USL am rămas datori că un mare spital pentru Bucureşti (…) În scandalul Hexi Pharma este vorba despre corupţie."

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.