Evenimentul Zilei > International > Ce omagii mai aduce natura defunctului Kim Jong-il
Ce omagii mai aduce natura defunctului Kim Jong-il

Ce omagii mai aduce natura defunctului Kim Jong-il

Coreea de Nord a anunţat astăzi un nou omagiu adus de natură lui Kim Jong-il, asigurând populaţia că o pasăre albă a dat la o parte zăpada care acoperea statuia defunctului lider, transmite agenţia France Presse.

Radio Phenian a relatat că comportamentul acestei păsări începând de săptămâna trecută a ‘atins inimile a numeroase persoane’.

‘Nu reuşeam să îmi vindec inima de un sentiment de culpabilitate, când o pasăre albă, mai mare decât un porumbel, a apărut deodată şi a curăţat zăpada care acoperea umerii statuii liderului’, a povestit un martor, potrivit postului de radio citat de agenţia de presă Yonhap.

Conform AFP, preluată de Agerpres, Kim Jong-il, lider al ţării din 1994 până la decesul survenit la 17 decembrie, este glorificat de presa regimului comunist nord-coreean. Fiul său Kim Jong-un, care i-a succedat în fruntea ţării, începe de asemenea să facă obiectul unui cult al personalităţii.

Luni, jurnalul Partidului Muncitorilor, partidul unic din Coreea de Nord, a asigurat că mai multe bufniţe participau la doliul naţional. ‘Mai multe bufniţe au trecut pe lângă ferestrele unui loc de omagiere, intensificând atmosfera de reculegere a poporului îndurerat’, a scris Rodong Sinmun.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: