Ce omagii mai aduce natura defunctului Kim Jong-il

Ce omagii mai aduce natura defunctului Kim Jong-il

Coreea de Nord a anunţat astăzi un nou omagiu adus de natură lui Kim Jong-il, asigurând populaţia că o pasăre albă a dat la o parte zăpada care acoperea statuia defunctului lider, transmite agenţia France Presse.

Radio Phenian a relatat că comportamentul acestei păsări începând de săptămâna trecută a 'atins inimile a numeroase persoane'.

'Nu reuşeam să îmi vindec inima de un sentiment de culpabilitate, când o pasăre albă, mai mare decât un porumbel, a apărut deodată şi a curăţat zăpada care acoperea umerii statuii liderului', a povestit un martor, potrivit postului de radio citat de agenţia de presă Yonhap.

Conform AFP, preluată de Agerpres, Kim Jong-il, lider al ţării din 1994 până la decesul survenit la 17 decembrie, este glorificat de presa regimului comunist nord-coreean. Fiul său Kim Jong-un, care i-a succedat în fruntea ţării, începe de asemenea să facă obiectul unui cult al personalităţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luni, jurnalul Partidului Muncitorilor, partidul unic din Coreea de Nord, a asigurat că mai multe bufniţe participau la doliul naţional. 'Mai multe bufniţe au trecut pe lângă ferestrele unui loc de omagiere, intensificând atmosfera de reculegere a poporului îndurerat', a scris Rodong Sinmun.