Noul ministru de Interne are un mesaj ferm pentru Poliția Rutieră. Acesta le-a comunicat joi angajaților MAI noua viziune pe care încearcă să o implementeze în instituție. Totodată, le-a cerut ferm polițiștilor de la Rutieră să stea la vedere și să nu mai pândească din tufișuri cu aparatele radar.

“Rog Poliţia Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi, pietoni, să fie la vedere, oamenii să ne vadă acolo în teren prezenţi, să prevenim contravenţiile, nu să acţionăm după ce ele au avut loc şi cel mai grav dacă au avut loc, au avut şi consecinţe dramatice. Trebuie să rebranduim Poliţia, Jandarmeria, Ministerul Afacerilor Interne, pentru că aşa cum am spus îmi doresc din tot sufletul în acest mandat, într-un guvern de tranziţie până la următoarele alegeri ca să punem pe roate o nouă abordare”, a declarat Marcel Vela.

Marcel Vela: “MAI va fi depolitizat”

Totodată, Marcel Vela, și-a luat angajamentul că MAI va fi o instituție depolitizată.

“Vă garantez că acest minister va fi de depolitizat. Cei care sunteţi acum în direct cu mine din judeţe, din aparatul central, consideraţi că acum înainte de alegerile care au loc peste câteva zile, că sunteţi dezlegaţi de orice promisiune, orice obligaţie, orice îndatorire faţă de politicieni, faţă de partide, faţă de cunoştinţe, care v-au susţinut sau v-au promovat în unele funcţii de răspundere de la nivel judeţean”, a punctat ministrul.