Ce mutare a făcut Ciolacu după ce PNL a anulat creșterea alocațiilor

Ce mutare a făcut Ciolacu după ce PNL a anulat creșterea alocațiilor

PSD a avertizat încă de la începutul anului, despre acest lucru, atunci când Guvernul nu a prins în proiectul bugetului de stat decât una dintre cele două tranșe de majorare a alocațiilor prevăzute pentru acest an, transmite PSD printr-un comunicat de presă.

Anunțul făcut de PNL că va anula în Camera Deputaților, pe motiv că nu mai sunt bani, tranșele promise copiilor și părinților înainte de alegeri, este absolut incalificabil, a comunicat PSD . Totodată este în totală contradicție cu declarațiile premierului Cîțu despre creșterea „fantastică” a economiei.PSD  a anunțat că va vota pentru menținerea celei de-a doua tranșe de majorare a alocațiilor pentru copii, prevăzută pentru 1 iulie 2021.

Declarația președintelui PNL Ludovic Orban confirmă că avertismentul PSD dat încă de la începutul anului era o realiate. Opoziția a sesizat, atunci când Guvernul nu a prins în proiectul bugetului de stat decât una dintre cele două tranșe de majorare a alocațiilor prevăzute pentru acest an, că vor să renunțe la una, transmite PSD printr-un comunicat de presă.

„PSD subliniază că rolul partidelor aflate la guvernare nu este de a se plânge că nu au bani, ci de a veni cu soluții pentru dezvoltarea economică și asigurarea resurselor pentru creșterea nivelului de trai.

Ne puteți urmări și pe Google News

PSD reamintește că actuala Coaliție de guvernare nu a avut niciun moment intenția de a respecta promisiunile făcute înainte alegeri cu privire la creșterea eșalonată a alocațiilor pentru copii. Chiar cu o zi înainte de finalul anului 2020, pe 30 decembrie, senatorii PNL, USR-PLUS și UDMR au votat cot la cot anularea tranșelor 3 și 4 din calendarul asumat de Cîțu și Orban prin ordonanța de urgență nr. 123 din 31 iulie 2020.

Totodată, PSD anunță că în scurt timp va depune o propunere legislativă care să oblige Guvernul să respecte deciziile adoptate anul trecut de Parlament privind majorarea alocațiilor pentru copii.”

 

Orban, despre majorarea alocațiilor: Nu există resurse

În luna ianuarie , alocaţiile copiilor au fost majorate  cu 20%,. O nouă creştere, cu aceeaşi valoare, era aşteptată în iulie. Se pare, totuşi, că această mărire nu va mai avea loc. Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a declarat în urmă cu câteva zile că nu există resurse pentru încă o creștere a alocațiilor de la 1 iulie.

"Au mai apărut păreri... Nu aş vrea să comentez. Sunt convins că vom ajunge la o soluţie. PNL, şi nu numai PNL, majoritatea acestei coaliţii a hotărât o formă la Senat prin care creşterea alocaţiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie. Hai să fim cinstiţi, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creştere a alocaţiilor în acest an dacă vrem să le creştem şi la anul. Şi ca atare, noi susţinem formula de creştere a alocaţiilor care s-a făcut la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci să se facă de la anul", a spus Ludovic Orban.