Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea of Las Palmas de Gran Canaria şi Universitatea of Navarra indică faptul că persoanele care consumă mâncare tip fast-food au un risc dublu de a suferi de depresie faţă de cei care aleg o masă sănătoasă.
Şi lucrul prelungit la serviciu La cercetare au participat 9.000 de subiecţi care nu sufereau de boli depresive şi care nu consumau antidepresive , notează 20minutos.es. Ulterior, după şase luni de experiment, 493 de persoane au fost diagnosticate cu depresie. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că există o relaţie directă între cantitatea consumată de hrană ieftină şi rapidă şi depresia. Există şi alţi factori care duc la degradarea sănătăţii psihice, cum ar fi consumul redus de fructe, legume, nuci, peşte, dar şi fumatul sau stresul cauzat de lucrul prelungit la serviciu (45 de ore pe săptămână). Unul dintre coordonatorii studiului a spus că "ar trebui controlat consumul alimentelor de tip fast-food pentru că afectează grav atât sănătatea fizică, cât şi mintală", obezitatea şi alte boli cardiovasculare fiind alte patologii asociate.