Evenimentul Zilei > Politica > Ce mai pune la cale! Promisiunea făcută de Ciolacu PSD-iștilor îi dă fiori lui Orban
Ce mai pune la cale! Promisiunea făcută de Ciolacu PSD-iștilor îi dă fiori lui Orban

Ce mai pune la cale! Promisiunea făcută de Ciolacu PSD-iștilor îi dă fiori lui Orban

În plină criză sanitară se acutizează și criza politică.

La capătul unei săptămâni în care cifrele noilor cazuri de infectări cu coronavirus au atins dimensiuni alarmante și au bătut record după record, de la debutul pandemiei în România, președintele PSD, Marcel Ciolacu, distrage atenția de la tergiversarea legii carantinei și izolării, care s-a plimbat o săptămână între camerele Parlamentului tot din cauza PSD, abia ieri primind forma finală.

„Divide et impera”, spunea dictonul latin, iar liderul PSD-știlor a învățat bine lecția, astfel că, deși românii iau cu asalt spitalele în așteptarea promulgării legii carantinei de către președintele Iohannis și publicării ei în Monitorul Oficial, urgența declarată a principalului partid de opoziție a devenit acum răsturnarea guvernului Orban.

„Haideţi să fiu foarte clar. Vom depune o moțiune de cenzură. Categoric vom depune o moţiune de cenzură, iar eu mi-am luat răspunderea şi în faţa partidului şi mai ales politic că această moțiune de cenzură va și trece. Nu depun moţiuni de cenzură de dragul de a depune moţiuni de cenzură. Există argumente evidente şi necesitatea depunerii acestei moţiuni. Două dintre ele le-aţi enumerat dumneavoastră.

Mai sunt şi altele şi gestionarea proastă a întregii crize, atât sanitare, cât şi pregătirea crizei economice în care ne aflăm. Deci, moțiunea de cenzură va fi depusă. Este o „gogoriţă”, am auzit şi eu anumite voci că nu avem dreptul de a depune o moțiune de cenzură în sesiune extraordinară. Nu există așa ceva. N-am văzut un text şi că vor ataca la CCR. La CCR, eu ştiu că se atacă legi. O moţiune de cenzură nu este o lege. Trăim într-o ţară în care toată lumea îşi dă cu părerea”, a declarat Ciolacu  vineri seară, la Realitatea PLUS.

„Vom veni cu o soluţie foarte bună pentru România şi mai ales în perioada în care se află în acest moment. Vreau să vă reamintesc că Partidul Social Democrat nu are singur toate voturile pentru a trece această moţiune de cenzură. Deci, există un dialog şi cu liderii reprezentaţi în Parlament, deci şi cu alte formaţiuni politice. Categoric, avem responsabilitatea când dărâmăm un guvern să venim şi cu un proiect politic şi în primul rând economic”, a mai spus Marcel Ciolacu, în emisiunea „Lupta pentru România”, la Realitatea PLUS.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: