Trăim vremuri din ce în ce mai grele, iar ultimul exemplu în acest sens a venit din SUA, de la reprezentanții companiei aeriene United Airlines, care au anunţat miercuri că vor concedia aproape 600 de angajaţi care au decis să nu se vaccineze împotriva Covid-19.
Într-un comunicat intern difuzat marţi, United Airlines a dezvăluit că după ce a lansat politica antiCOVID-19, peste 99 % dintre cei 67.000 de angajaţi s-au vaccinat în şapte săptămâni. Totuși, au existat și unii care și-au manifestat reticența cu privire la inoculare.
Reacția companiei citate a fost radical în cazul celor din urmă. „Din păcate, pentru cei 1% dintre angajaţii care au decis să nu se vaccineze vom demara procedura de despărţire de companie, conform politicii noastre″, a transmis Scott Kirby, consilier delegat.
Anunțul a fost confirmat mai departe şi de preşedintele Brett Hart. Cei doi reprezentanți ai companiei aeriene au transmis mulţumirile majorităţii lucrătorilor care s-au vaccinat. În ceea ce-i privește pe cei care și-au pierdut locul de muncă, trebuie spus că numărul lor a depășit 500.
Mai exact, 593 de persoane care au refuzat să se vaccineze împotriva Covid-19 nu vor mai lucra pentru United Airlines. Amintim că angajaților acestei companii aeriene li s-a cerut încă de la începutul lunii august 2021 să se vaccineze. Totodată, li s-a explicat că refuzul va atrage concedierea.
Au fost câțiva care au fost înțeleși de conducere
Au fost câteva cazuri ale unor angajați care și-au păstrat locul de muncă chiar dacă nu s-au vaccinat, dar la mijloc au fost motive care au avut legătură cu o boală sau cu religia acestora. Desigur, compania se confruntă cu cel puţin o trimitere în judecată după măsura radicală.
„Responsabilii au lăudat spiritul civic care i-a determinat pe unii angajaţi să-i convingă pe ceilalţi de beneficiile vaccinării, evitând internările în spital sau chiar decesele, subliniind că pandemia "ucide 2.000 de persoane zilnic".
United Airlines este una dintre companiile care, precum Tyson Foods, Walmart sau giganţii tehnologici, au impus condiţii ferme angajaţilor privind vaccinarea, spre deosebire de altele care au propus ca alternativă teste frecvente pentru Covid-19.
Alte companii aeriene, precum Delta Airlines, au încercat să impulsioneze vaccinarea propunând o creştere a asigurării medicale, sugerând că spitalizările pentru cazurile de COVID-19 sunt foarte costisitoare″, se arată pe Agerpres.