Fostul ministru de Interne a anunţat luni că nu va fi prezentă în Parlament la moţiunea de cenzură din cauză că este în autoizolare.

Mama senatoarei a fost confirmată cu virusul SARS-COV-2, astfel că ea trebuie să stea la rândul ei în autoizolare, aşa cum prevede legea.

„Confirm astfel zvonurile conform cărora eu astăzi nu voi fi prezentă în Parlamentul României pentru a vota alături de colegii mei pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

În oricare alte condiţii, nu cred că e nevoie să asigur pe nimeni că aş fi fost acolo. O fractură de mână sau de picior, o răceală mai mult sau mai puţin banală sau orice altă problemă de acest gen nu m-ar fi oprit să ajung în Parlament.

Altfel spus, în aceeaşi zi în care mama a fost confirmată eu am fost testată, iar rezultatul este negativ.

Nu am simptome de niciun fel, doar ca legea îmi impune să stau în autoizolare, lucru pe care îl voi respecta”, a transmis Carmen Dan pe Facebook.

De asemenea, senatoarea PSD a precizat că mama ei a fost testată pozitiv cu noul coronavirus chinezesc chiar în cursul săptămânii trecute.

Şedinţa Parlamentului în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a început la ora 14:00.

Moţiunea „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor” a fost semnată de 205 senatori şi deputaţi.

La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 170 de parlamentari, iar pentru a fi adoptată, moţiunea de cenzură are nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari.

Înaintea acestui eveniment, preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, i-a solicită şefului statului, Klaus Iohannis, să facă apel la deputaţii şi senatorii PNL:

„Preşedintele Klaus Iohannis continuă să se comporte ca preşedinte al PNL şi nu ca preşedinte al tuturor românilor, aşa cum îl obligă Constituţia.

Constituţia pare să fi ajuns astăzi o simplă bucată de hârtie călcată în picioare de mahării PNL, dornici să scoată maxim de profit, politic şi financiar, din criza în care ne aflăm.

Cinic este să ţii la putere un guvern care prin incompetenţă şi hoţie pune în pericol întreaga naţiune.

Cinic este să amanetezi viitorul ţării, atunci când nu eşti în stare să oferi soluţii pentru deschiderea şcolilor, punând astfel în pericol copii, părinţii şi profesorii.

Domnule Iohannis, din respect pentru democraţie, faceţi apel la senatorii şi deputaţii PNL, să nu fugă din Parlament şi să-şi asume cu demnitate înfrângerea.”