Persoanele care visează să aibă casa lor se orientează spre programul guvernamental "Prima Casă", iar cum de o lună a demarat cea de-a patra fază, dezvoltatorii imobiliari îşi expun ofertele în cadrul târgului Project Expo destinat locuinţelor care se încadrează în plafonul impus de Executiv.

23.600 de euro este cel mai mic preţ pe care îl puteţi găsi la târgul imobiliar care se desfăşoară zilele acestea la Palatul Copiilor din Capitală. Este vorba despre o garsonieră de 25 de metri pătraţi în Popeşti Leordeni.

Preţul mediu la care sunt vândute locuinţele prezentate la târg este de 700- 800 de euro pe metru pătrat. Cu toate acestea, vizitatorii nu s-au înghesuit în prima zi de târg.

Dezvoltatorii vor să scape de garsoniere

Garsonierele sunt locuinţele la care dezvoltatorii oferă cele mai multe oferte. Cei de la Obor Towers sunt dispuşi să lase la preţ până la 3.000 de euro pentru a scăpa de stocul de garsoniere. Preţul cerut pentru un studio este destul de piperat, 62.000-63.000 de euro, dar şi suprafaţa este ceva mai mare, de circa 34 mp.

Cu banii aceştia aţi putea să vă orientaţi spre achiziţionarea unui apartament cu două camere în ansamblul Vitan Residence II, care va fi finalizat în toamna anului viitor. Suprafaţa de care aţi beneficia ar fi de 64 metri pătraţi, iar preţul se ridică la circa 66.000 de euro.

"În prima fază a proiectului, la finalului anului 2012, vor fi gata 170 de apartamente", ne-a declarat Adrian Achim, consultant de vânzări. Potrivit organizatorilor, RPF Development, dezvoltatorul ansamblului rezidenţial din Vitan, este dispus să facă reduceri direct proporţionale cu mărimea avansului achitat.

Apartamente ceva mai ieftine găsiţi în ansamblurile rezidenţiale din localităţile din jurul Capitalei, fie că vorbim de Bragadiru sau de Voluntari. Dacă sunteţi dispus să lăsaţi Bucureştiul pentru oraşul Voluntari, cu puţin peste 58.000 de euro aţi putea deveni proprietarul unui apartament cu o suprafaţă de peste 72 mp.