Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Ce legătură există între un chestor, o tonă de droguri, Dincă și Coronavirus
Ce legătură există între un chestor, o tonă de droguri, Dincă și Coronavirus

Ce legătură există între un chestor, o tonă de droguri, Dincă și Coronavirus

Chestorul care s-a trezit cu o tonă de droguri pe plajele de la mare, în vremea în care era șeful Poliției Române, a ieșit iar la rampă. Nu, nu a dezlegat nici misterul transportului de cocaină, nici nu ne-a informat despre rețelele de la Caracal de traficanți de minore pentru prostituție sau despre legăturile polițiștilor săi cu Gheorghe Dincă sau proxeneții din zonă.

Chestorul șef Ioan Buda l-a dublat mediatic pe ministrul de Interne Marcel Vela, care a ieșit marți seara la tv să informeze populația despre valul de români care se întorc în țară din Italia, țară care a anunțat că a intrat în carantină din cauza epidemiei.

Polițistul Buda e acum șeful Poliției de Frontieră, instituția care, împreună cu Garda de Coastă, ar fi trebuit să-I pescuiască din apele Mării Negre pe traficanții din barca cu cocaină. Nu a pescuit nici acum vreun disporean cu temperatură sau vreunul cu ceva mandat de urmărire internațională. Ne-a raportat totuși câți români au intrat în țară din Italia  și China și că totul e OK.

„Prin monitorizarea din 26 ianuarie şi până în prezent a cetăţenilor chinezi sau celor care tranzitează China sau vin din zona respectivă, avem un număr de 2.580 de cetăţeni chinezi sau cetăţeni care vin din zonele administrative – Hong Kong şi Macau. După apariţia COVID-19 în Uniunea Europeană, măsurile s-au intensificat, s-au luat măsuri atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zonele adiacente punctelor de frontieră, dar şi distanţa între puncte, adică la frontiera verde, încât, astăzi, împreună cu colegii de la DSP, suntem în măsură să gestionăm problema la intrarea în ţară cu privire la controlul celor care vin din zonele de risc şi completarea acelor chestionare ale Direcţiei de Sănătate publică. Până în prezent, din Italia sau cei care au tranzitat Italia şi au ajuns în România, din 23 februarie până în prezent, au intrat în ţară 40.612 persoane, dintre care peste 34.000 sunt români şi 3.800 sunt italieni, iar 2.500 – alte cetăţenii”, a declarat Ioan Buda, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Așadar, acum știți cam câți călători pot fi suspicionați că ar fi purtători de virus COVID-19. Așa cum am știut ce cantitate de drog s-a capturat în operațiunea ”Cocaina de la Marea Neagră”. La ce ne-a folosit? La nimic, cred. Azi or mai fi intrat în țară câteva mii, după ce au stat în punctele de frontieră ca să completeze formulare. Măcar vom ști cine ne-a adus virusul.

Dacă am amintit de legătura cu ”Monstrul din Caracal”, hai să vedem care a fost baiul acolo, când șeful Poliției Române era Ioan Buda.

În primul rând, chestorul șef, bazându-se pe informațiile polițiștilor săi incompetenți și mânjiți din Caracal, a anunțat repejor, în 27 iulie că Gheorghe Dică a omorât-o pe Alexandra și a ars-o în butoi. De la premier și până la președintele țării, toți și-au exprimat regretul și au transmis condoleanțe familiei fetei.

Apoi, deși Dincă a recunoscut că într-o perioadă ducea în Italia muncitori la lucru și nu ”fete la produs”, cum urla presa, chestorul Buda nu a furnizat nicio informație dinspre Poliția de Frontieră, instituție unde fusese șef până la numirea sa chestor general al Poliției Române și unde a revenit după destituirea pricinuită de cazul de la Caracal. Gestionează acum plimbarea de colo-colo a Coronavirusului și-I raportează cifre ministrului Vela.

 

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: