Rezultatul referendumului a arătat, potrivit lui Vaz, diviziunile existente la nivelul poporului britanic şi al Marii Britanii în întregimea sa. De asemenea, parlamentarul consideră că problema migraţiei a fost folosită în mod abuziv şi exagerat în discursurile din campania celor din tabăra Leave şi că aceasta nu reprezintă o ameninţare atât de mare pe cât se vrea să pară.

Keith Vaz a declarat că românii aduc o contribuţie valoroasă Marii Britanii şi consideră campania „Romanians adopt Remainians” un mod „fabulos” de a arăta lumii că britanicii nu vor să-şi părăsească vecinii europeni, în ciuda rezultatului votului din 23 iunie. „Cred că această campanie este un mod fabulos de a arăta că în ciuda deciziei de a părăsi Uniunea Europeană, noi nu am votat să ne părăsim vecinii europeni. Este minunat să ştiu că, în calitate de ”remainian” voi fi în continuare primit cu braţele deschise în România”, a declarat Vaz pentru Gândul, citat de mediafax.ro

Anterior, același parlamentar declarase că, cel mai probabil, românii vor avea nevoie de viză în cazul unui Brexit. El opinase, de asemenea, că cei care muncesc în Regatul Unit ar trebui să aibă dreptul de a vota la referendum.