Evenimentul Zilei > Politica > Ce intenționează să achiziționeze deputații și senatorii
Ce intenționează să achiziționeze deputații și senatorii

Ce intenționează să achiziționeze deputații și senatorii

Parlamentul vrea să facă noi achiziții. Astfel, Camera Deputaților intenționează să cumpere servicii de preluare, transport de deşeuri menajere şi de telefonie mobilă, iar Senatul un sistem mobil de sonorizare pentru conferinţe de presă şi drapele.

Valoarea estimată a contractului de servicii de preluare şi transport de deşeuri menajere este între 151.260 şi 226.891 lei, fără TVA, fiind pentru perioada 01.05 – 31.12.2017 cu posibilitatea prelungirii până la 30.04.2018. Valoarea este estimată pentru o cantitate de deşeuri menajere între 7.925 metri cubi şi 11.887 metri cubi, potrivit site-ului e-licitație.ro

Valoarea estimată a serviciilor de telefonie mobilă pentru comunicaţii naţionale, internaţionale şi roaming este între 282.689,08 lei şi 424.033,61 lei, fără TVA, pentru perioada 01.05.2017 – 31.12.2017, cu posibilitatea prelungirii până la 30.04.2018.

Criteriul de atribuire a contractului de telefonie este preţul cel mai scăzut, iar oferta va specifica detaliat tarifele în euro fără TVA pentru: abonamente, costuri adiţionale pentru apeluri voce şi pentru SMS-uri adiţionale în propria reţea şi în afara reţelei, costuri adiţionale pentru traficul naţional de date, pentru convorbiri, SMS-uri, trafic de date atât în regim de roaming, cât şi în regim internaţional.

Sistemul mobil de sonorizare pentru conferințe de presă care va fi cumpărat de Senat, va fi livrat la cheie şi complet funcţional. Furnizorul se va ocupa de instalarea acestuia şi de instruirea personalului Senatului care va fi desemnat special, termenul de livrare fiind 15 iulie 2017, arată site-ul instituţiei.

Achizițiile nu se opresc aici, astfel că Senatul cumpără şi 10 drapele pentru interior, dintre care cinci steaguri ale României şi cinci ale Uniunii Europene.

Senatul mai achiziţionează şi lucrări de intervenţii de natura reparaţiilor curente şi de întreţinere la instalaţiile aferente corpurilor de clădire din Palatul Parlamentului, aflate în administrarea Senatului.

Astfel, contractul de lucrări se va încheia cu un antreprenor specializat pentru execuţia lucrărilor de instalaţii, având durata de aplicabilitate până la sfârşitul anului 2017, pentru reparaţii curente şi de întreţinere, mai precizează sursa citată.