Evenimentul Zilei > Politica > Ce îi CERE USR prim-ministrului Sorin Grindeanu. MĂSURA pe care o va lua partidul
Ce îi CERE USR prim-ministrului Sorin Grindeanu. MĂSURA pe care o va lua partidul

Ce îi CERE USR prim-ministrului Sorin Grindeanu. MĂSURA pe care o va lua partidul

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook în legătură cu ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

“Cerem şi săptămâna aceasta prim-ministrului Sorin Grindeanu să nu adopte în şedinţa de Guvern de mâine niciuna dintre OUG-urile propuse de Florin Iordache, care a transformat Ministerul Justiţiei în Ministerul Minciunilor. Modificarea codurilor penale şi de procedură penală, în varianta propusă de Florin Iordache, reprezintă AMNISTIE”, a scris Nicuşor Dan.  

"Dacă mâine guvernul lui Liviu Dragnea adoptă această ordonanţă, poimâine dosarul lui Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu se va închide pentru că fapta nu va mai fi incriminată", a continuat Dan.

Pompierii nu vor răspunde penal

"Pompierii care au permis clubului Colectiv să funcţioneze, deşi nu îndeplinea normele de protecţie împotriva incendiilor, trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, vor scăpa de răspunderea penală", a adăugat liderul USR.

"Toate dosarele deschise împotriva unor politicieni pe baza unor denunţuri, cum sunt cele ale Elenei Udrea, vor dispărea. Dacă mâine guvernul lui Liviu Dragnea adoptă această ordonanţă vom cere Avocatului Poporului să conteste ordonanţa la Curtea Constituţională. Şi voi ieşi din nou în stradă", a încheiat Nicuşor Dan.