Evenimentul Zilei > Politica > Ce-i pregătește Viorica Dăncilă lui Ludovic Orban. „Am spus foarte clar că ne vom asuma”
Ce-i pregătește Viorica Dăncilă lui Ludovic Orban. „Am spus foarte clar că ne vom asuma”

Ce-i pregătește Viorica Dăncilă lui Ludovic Orban. „Am spus foarte clar că ne vom asuma”

PSD va forma un grup de lucru care va monitoriza Guvernul Orban. „pentru a preveni abuzurile și nedreptățile pe care Klaus Iohannis și Guvernul său le pregătesc românilor”, a anunțat lidera PSD la Antena3, marți seara.

Grupul de monitorizare va fi format din foști miniștri și specialiști în domeniile pe care PSD le va supraveghea și care vor raporta periodic. „Am spus foarte clar că ne vom asuma cu maximă seriozitate rolul de Opoziție. Și nu o vom face doar politic, ci și prin acțiuni concrete menite să sprijine și să apere românii de toate aceste măsuri injuste, crude, care au indus o stare generală de nesiguranță și de teamă”, a declarat Dăncilă.

Fostul premier a explicat de ce nu s-a dus să-i predea personal mandatul lui Ludovic Orban. „Este foarte greu să predai mandatul unei persoane care ne-a făcut plângere penală pentru înaltă trădare. Este foarte greu să trec cu vederea acest lucru, dar sunt un om credincios și credința spune că trebuie să ierți. Am iertat acest lucru – drept dovdă nu am făcut eu o plângere în instanță pentru aceste acuze”, a afirmat Dăncilă.

Lidera PSD nu a comentat sondajele de opinie și a spus că rezultatele reale se vor vedea duminică: „Cel mai bun sondaj este votul de duminică. Am văzut că sondajele sunt contradictorii. Le transmit românilor că, de fapt, nu este doar o luptă politică între partide, ci o luptă a românilor care vor să se regăsească în deciziile președintelui, vor un președinte care să aducă echilibru sau consens, un președinte care să nu fie doar al unei părți a românilor, care să vrea „guvernul meu”, „parlamentul meu” – vedem acum și „comisarul meu”- ci un președinte care să-i unească pe toți românii”.

Este o mare nemulțumire în PSD legată de Ana Birchall, iar situația ei va fi tranșată în ședința CEX care va avea loc săptămâna viitoare. Viorica Dăncilă a explicat că nu a putut lua măsuri împotriva ei deoarece era deja revocată din funcția de ministru al Justiției, însă documentul nu era semnat de președintele Iohannis. În plus, erau prea multe locuri vacante în Guvern și nu putea renunța la ea având în vedere că existau multe documente care trebuiau avizate de ministrul Justiției.

Lidera PSD este convinsă că va câștiga alegerile prezidențiale și recunoaște că sunt și păreri divergente în partid.
„Voi câștiga alegerile prezidențiale și partidul va ieși întărit din această luptă. Am încredere în colegii mei din teritoriu, am încredere în implicarea PSD, colegii și colegele au văzut că nu este o glumă și că acum, de fapt, arătăm puterea pe care o are acest partid și este și o repetiție pentru alegerile locale de anul viitor. Lupte interne sunt în fiecare partid, dar întotdeauna e un grup minoritar avid de putere. Marea majoritate sunt oameni care iubesc acest partid”, a spus Dăncilă.

Este mulțumită de faptul că deși când a preluat partidul avea 22% și a scăzut la 17%, a reușit să-l țină unit.