Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Ce-i mai trebuie lui Dan Voiculescu pentru a-i fi bine
Ce-i mai trebuie lui Dan Voiculescu pentru a-i fi bine

Ce-i mai trebuie lui Dan Voiculescu pentru a-i fi bine

Vor trece anii, porecla de Varan va fi fost de multă vreme uitată și Profesorul va fi convins să dea toți banii pentru imaginea lui din posteritate, de care să beneficieze tot poporul român, pe care atâta l-a iubit și slujit.

 Șansele de a ieși din pușcărie au scăzut puțin. Cu toate că maestrul Gheorghiță Mateuț, un avocat pe care atâția oameni de vază și-l doresc și unii ar fi fericiți doar să-l atingă, pare inepuizabil, este evident că magistrații îi sunt cu toții ostili Domnului Profesor și că pe acestă lume, în această reîncarnare, este din ce în ce mai greu de luptat cu o lume întreagă.

Rămân  doar sacrificiul, jertfa și imaginea pentru posteritate. Și sunt suficiente exemple de acest gen în toată istoria noastră.

Acolo, la vorbitor, în atmosfera ostilă a penitenciarului Gheorghiță Mateuț i-ar putea povesti lui Dan Voiculescu (și sunt aproape sigur că o va face) despre Constantin Brâncoveanu. Acesta a fost mazilit, împreună cu întreaga familie dar apoi venerat și canonizat. Dușmanii și călăii lui de atunci au fost uitați dar numele lui dăinue și va rămâne cât vor exista limba și poporul român. Apoi s-ar mai putea face referire la persecuția și torturile, înfățișate în ”Memorialul durerii” și la faptul că ele nu au anihilat eroismul și sacrificiul unor oameni, dimpotrivă.

De ce nu ar fi și Dan Voiculescu în această situație? Acum și în timpul vieții lui persecutat, condamnat și închis pe nedrept , dar în viitor, pentru posteritate un erou? Și o să îi explice tot Gheorghiță Mateuț , pentru că nici nu îl poate lăsa așa de singur, că istoria se mișcă mult mai repede în acest mileniu și dreptatea pentru el va veni mult mai curând decât s-a întâmplat la ”înaintași” și că nu trebuie să treacă prea mulți ani până ce o stație de metrou, Aeroportul Băneasa, șoseaua București- Ploiești (în anumite porțiuni), penitenciarul Rahova , ASE-ul , clădirile Crescent și multe,multe altele să-i poarte numele, scris cu litere din aur, pe frontispiciu.

Așa și doar așa zilele vor trece mai ușor și Profesorul va fi foarte generos cu cel și apoi cu cei care îi vor deschide această fereastră către eternitate, în fond.

Împreună ei vor construi o nouă istorie a acestor ani și ce mare păcat că toată echipa de la Antena 3 nu se va alătura acestui demers nobil și demn. E de înțeles, sunt prea tineri și nu văd așa de departe ca Gheorghiță Mateuț. Doar Gâdea, la un moment dat va avea o oarecare revelație, în acest sens, dar va fi târziu atunci. Dan Voiculescu nu o să îl mai dorească printre apropiați și banii cuveniți lui vor ajunge tot la marele avocat.

De acolo, din Turnul de fildeș, în care va trăi Dan Voiculescu o să poată să afle cum dușmanii lui fac fie o gripă, fie un accident de mașină și , deși nu este genul de om care să se bucure de răul cuiva așa, i se va explica, dreptatea se arată.

Vor trece anii, porecla de Varan va fi fost de multă vreme uitată și Profesorul va fi convins să dea toți banii pentru imaginea lui din posteritate, de care să beneficieze tot poporul român, pe care atâta l-a iubit și slujit.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: