Evenimentul Zilei > Politica > Ce GREŞELI a făcut Liviu Dragnea. Sorin Ovidiu Vîntu a scris despre liderul PSD
Ce GREŞELI a făcut Liviu Dragnea. Sorin Ovidiu Vîntu a scris despre liderul PSD

Ce GREŞELI a făcut Liviu Dragnea. Sorin Ovidiu Vîntu a scris despre liderul PSD

Sorin Ovidiu Vîntu a scris, într-o postare pe blogul său, despre greşelile pe care le-a făcut Dragnea. Vîntu a scris şi despre ce are nevoie Dragnea pentru a-şi pune în aplicare programul PSD.

Sorin Ovidiu Vîntu a scris pe blogul său că Liviu Dragnea a făcut două mari greșeli în ultima perioadă.

"Prima prostie uriașă a lui Liviu Dragnea a constituit-o lipsa totală de autonomie pe care i-a impus-o lui Grindeanu, lucru demonstrat de atitudinea penibilă de a-l accepta în timpul ședinței Guvernului al cărui premier era el, cel prezent, și nu Dragnea sau Iohannis. A doua prostie uriașă a fost tentativa de a trece fraudulos, printr-o ordonanță de urgență, un decret de grațiere și niște modificări la Codul Penal și de procedură penală, folosind drept pretext supra-aglomerarea și condițiile subumane din penitenciare. Am folosit termenul de fraudulos nu în accepțiunea lui penală ci în înțelesul moral al demersului comis prin cele două acte normative”, a scris Vîntu.

“Maniera la care s-a procedat este de tip mahala, pe sub masă și prin batistă. O coterie de hoți de găini care se furișează în toiul nopții să umfle orătăniile din curțile vecinilor, transformând astfel un act de clemență socială (mă refer la grațiere) într-o ordinărie de bodegă. În locul unei asumări politice transparente care să se încadreze într-o nouă și necesară abordare a filosofiei penale a respectivelor acte normative, ne-am trezit cu o fleașcă de decret de care nu beneficiază nici măcar găinarii și cu niște modificări la codul penal a căror singură “virtute” este starea de liniște de care are nevoie Dragnea pentru a pune în aplicare programul PSD, pe care numai el îl știe. Fără ca disprețul pentru Iohannis să scadă, înțelegând meschinăria motivelor care-l mână în luptă, apreciez totuși intervenția lui în această problemă.", a scris Vîntu pe blog-ul său.