Ce fost șef de stat este căutat cu Interpolul

Ce fost șef de stat este căutat cu Interpolul

Autoritățile din Pakistan anunță că vor recurge la ajutorul Interpolului pentru a-l prinde și aresta pe fostul președinte pakistanez, Pervez Musharraf, pentru implicare în asasinarea fostului premier, Benazir Bhutto.

”Îl vom prinde, prin Interpol”, a afirmat ministrul de interne Rehman Malik, referindu-se la mandatul internațional emis pe numele fostului președinte pakistanez, informează CNN. Anunțul ministrului de interne vine în contextul prezentării unui raport, în fața parlamentarilor din provincia Sindh, a fostului premier, pe seama progreselor înregistrate în ancheta privind asasinarea doamnei Bhutto, în urmă cu patru ani.

Benazir Bhutto a fost ucisă, în decembrie 2007, în urma unui atac sinucigaș, la scurtă vreme de la revenirea acesteia în Pakistan, după un exil auto-impus, pentru a candida la alegerile generale din 2008.

Ancheta a scos la iveală faptul că fostul lider al talibanilor din Pakistan, Baitullah Mehsud, a pus la cale atentatul și a plătit suma de 4.500 de dolari unei rețele de militanți islamiști pentru a comite asasinatul. Anul trecut, un tribunal pakistanez a acuzat cinci militanți islamiști și doi oficiali din poliție în cazul uciderii lui Bhutto.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, Pervez Musharraf a fost acuzat că nu a reușit să o protejeze pe Bhutto. Pe numele său a fost emis un madat de arestare încă din februarie 2011.